Met de aanschaf van dit product steun je:
 • FairChain Wereldrecord

  Aanbieder:

  FairFriends Foundation

  Contactpersoon:

  Gwendolin van der Krogt

  Projectland:

  Nederland

  Startdatum:

  27-10-2015

  Einddatum:

  31-12-2015

  Status:

  Gesloten

  27.679741,85.317354
 • nodig
  3.500
  tussenstand
  29
  Status: Gesloten
 • Fil Foto
 • Op 25 april 2015 waren er in Nepal een aantal zware aardbevingen. De FairFriends deelnemers kennen tientallen slachtoffers persoonlijk. Na een eerste inzameling bedachten we dit ludieke wereldrecord.

  Gaandeweg ontstonden meer ideeën, waardoor de wereldrecord kralenketting symbool ging staan voor 'positief verbinden'. Niet alleen Nepal helpen, maar ook een gezellige dagbesteding bieden aan mensen 'om de hoek'. En niet alleen aandacht voor de mens, maar ook voor het milieu. Het maken van de kralenketting werd een onderdeel van een cyclus: maken - gebruiken - hergebruiken. Duurzaam, eerlijk en sociaal komen samen!

  We zijn er trots op dat alles door vrijwilligers wordt gedaan. De inkoop van de materialen, waarmee we de slachtoffers in Nepal helpen, is nog niet geheel gefinancierd. Help je mee met de doelen die we via dit wereldrecord willen halen?


 • Het 'epi-centrum' van het wereldrecord ligt in Soest. We zijn daarnaast blij met alle betrokken organisaties buiten Soest die meehelpen!

  Op 5 juni heeft een team van zo'n 20 vrijwilligers onder toeziend oog van de notaris de kralenketting uitgelegd en is de meting gedaan. Het resultaat was boven verwachting: 20.252 meter! Nu is het afwachten op erkenning door Guinness World Records!
WRFairChain

Er is nog geen nieuws over dit product.