Met de aanschaf van dit product steun je:
 • Stroopwafels in Nepal

  Aanbieder:

  FairFriends Foundation

  Contactpersoon:

  Marcel

  Projectland:

  Nepal

  Startdatum:

  08-08-2014

  Einddatum:

  01-10-2015

  Status:

  Gesloten

  27.679741,85.317354
 • nodig
  3.000
  tussenstand
  1.231
  Status: Gesloten
 • Ondernemerschap is een effectief middel tegen armoede. In 2012 ontstond het idee de oer-hollandse stroopwafel in Nepal te introduceren. Gemaakt door een startende lokale ondernemer en met uitsluitend lokale ingrediënten.

  Sinds oktober 2013 wordt de stroopwafel in de hoofdstad Kathmandu op verschillende plaatsen, zoals vanuit een echt 'Hollandse" stroopwafelkraam, verkocht. De stroopwafelkraam werd overigens geheel in Nepal gemaakt. Alleen wat decoratie kwam uit Nederland, want tja, klompen zijn er niet te koop.

  Het project werd mede mogelijk gemaakt door Uniforce en Straid. Afgesproken werd dat een deel van investering terugbetaald zou worden. Dat bedrag kan dan gebruikt worden om een nieuw wafelijzer te kopen, zodat een tweede ondernemer kan starten.

  De stroopwafels zijn een succes en we willen niets liever dan de zelfredzaamheid van meer gezinnen vergroten door ze te begeleiden naar loopbaan als stroopwafelbakker.
 • De Nepalese stroopwafelbakker zal waarschijnlijk in de hoofdstad Kathmandu starten. Buiten Kathmandu is het organisatorisch en logistiek te complex.

  In de snel groeiende stad zijn nog ruim voldoende afzetmogelijkheden voor een tweede verkoper. Met de huidige verkoper worden afspraken gemaakt over het verkoopgebied.
3955400-1

Er is nog geen nieuws over dit product.