MenuFilter

1

Categorie

1

Land

1

Publicatiejaar

1

Publicatiemaand

000000000000
zoek
zoek
 
 • Productie papierleverancier ligt stil door moesson
  Productie papierleverancier ligt stil door moesson
  Moessonregens zijn geen vreemd verschijnsel in Nepal, waar de producten van Straid worden gemaakt. De laatste dagen is sprake van extreme stortregens. Daardoor ligt het bedrijfje van Chhong Norbu even op een 'eiland' en kan er niet worden geproduceerd. Het papier wordt immers nadat het handmatig is geschept, in de zon gedroogd.
  Het einde van de moesson nadert, zodat Chhong Norbu verder kan met de prachtige Lokta-papieren producten, zoals de nieuwe Bag Lights in de vorm van grachtenpanden. De eerste zending was binnen enkele weken voor 80% verkocht!
  Lees verder
  22/09/2014  Moesson, Loktapapier, Bag Lights
 • Een betere wereld: niet dromen maar doen!
  Een betere wereld: niet dromen maar doen!
  "Een betere wereld, begint bij jezelf". Dat adagium kennen de meesten wel. Vorige week hoorde ik "Doe meer dan je plicht en eis minder dan je rechtt". Ook een aardige. Toegegeven, het zijn wat moralitische tegelwijsheden. Maar als je iets doet voor een 'betere wereld', doe het dan vooral samen. Dan worden alle 'goede' druppels een sprankelende rivier. In tegenwijsheden gesproken: "Vele handen maken licht werk". Denken in 'wij' in plaats van 'zij'.

  FairFriends wil een schakeltje zijn in een duurzame beweging. We geloven in samenwerking en verbinden. Leren van anderen, elkaar aanvullen. Dat inspireert en motiveert. Maar we hebben ook geleerd dat keuzes maken de basis van succes is. Doen waar je goed in bent en partners zoeken met dezelfde idealen die een andere focus hebben. En zo een duurzame, eerlijke community creëren die de wereld een klein zetje in de richting geven die wij samen met onze partners zo graag zien.

  Twee jaar geleden wonnen wij de Wereldprijs en waren wij onderdeel van een smeltkroes van bevlogen mensen, die zich allemaal inzetten voor een betere wereld. Idealisten, de één nog in de 'droomfase' de ander aan het realiseren. Een droom komt zelden vanzelf uit. Daar weten we nu alles van. Het is keihard werken, bereid zijn alles op zij te zetten. Dromen, durven, doen. Het klinkt eenvoudig, maar de meesten komen niet verder dan 'dromen'. En dat is een meevaller voor degenen die durven te doen. Stel je voor dat iedereen z'n droom zonder inspanning kan verwezenlijken, dan wordt het leven saai en futloos (dit laatste is 'voer voor psychologen en filofosen').

  Heb jij een idee, een product of een project dat FairFriends en jou kan helpen te groeien, zodat we samen succesvol worden? In tegelwijsheid "1+1=3"... Durf jij te doen? Dan is dat een gezonde basis om elkaar te leren kennen en de mogelijkheden te verkennen. Van Fair Friends zijn er nooit genoeg, dus ben jij de volgende FairFriend?

  Lees verder
  19/09/2014 
 • 15 Heppie Runners
  15 Heppie Runners
  Maar liefst 15 sportievelingen hebben zich ingeschreven voor de Liberty Loop 2014. En de sponsorteller staat al op €240,- euro. Wanneer we al onze sponsordoelen bij elkaar optellen, halen we €960,- op voor Heppie. Hoe gaaf zou het zijn wanneer we daar zelfs €1000,- van kunnen maken?! We gaan het zien. De laatste twee weken van het trainen en sponsoren zijn ingegaan. Spannend! Lekker lopen allemaal, succes met de trainingen!!Lees verder
  03/09/2014  Heppie, Liberty run
 • 10e deelnemer heeft zich ingeschreven
  10e deelnemer heeft zich ingeschreven
  Ja hoor! 19-8-2014 19:29:47 lokale tijd heeft de 10e Heppie vrijwilliger zich opgegeven voor de Liberty Loop. Welkom Eva! Van de week gaat er nog een herinnering uit naar alle vrijwilligers, maar we hebben zo in elk geval al een mooie club om mee te lopen.

  Zin in de 14e. Nu lekker trainen!
  Lees verder
  20/08/2014  Heppie, Liberty run
 • Handgemaakte leren portefeuilles van resten leer
  Handgemaakte leren portefeuilles van resten leer
  Vanaf vandaag heeft Emax Domina prachtige nieuwe leren portefeuilles in het assortiment. Deze portefeuilles zijn met de hand gemaakt in de werkplaats Green the Gap in New Delhi. Zijn deze echt gemaakt van afval?

  In de Green the Gap werkplaats werken zo’n 12 naaiers die de oude fietsbanden, kartonnen pakken en andere afvalmaterialen omzetten in nieuwe producten. De naaiers komen allemaal uit een achterstandsituatie en hebben gewerkt onder erbarmelijke omstandigheden in grote fabrieken in Delhi. Bij Green the Gap krijgen ze een eerlijk salaris en goede werkomstandigheden en zijn ze onderdeel van een klein gemotiveerd team. Er zijn een aantal zeer ervaren naaiers bij die uitstekende kwaliteit weten te produceren.

  Green the Gap wil bewustwording creëren omtrent afval en hergebruik. Hun doel is om consumenten te bewegen tot koopgedrag wat een sociaal en ecologisch bewuste houding uitdraagt. Met de aankoop van een fairtrade & duurzaam product draag je dubbel bij aan een betere wereld!
  Lees verder
  18/08/2014  upcycled recycled leer india fairtrade greenthegap emaxdomina hergebruik
 • Donatie voor Future for young people
  Donatie voor Future for young people
  Uiteraard heeft stichting Future for Young People (FFYP) meerdere aanvragen lopen bij mogelijke sponsoren om de bouw van de zorgboerderij in Gambia af te kunnen ronden. Onlangs hebben we een donatie ontvangen van 3500,- voor de watervoorziening van de zorgboerderij in Gambia. Dit is al een stap in de goede richting. We zijn hier dan ook erg blij mee!

  FFYP hoopt gauw de financiele middelen te vinden die de droom van een aantal (jong) gehandicapten in het dorp Tanji kunnen verwezelijken en hen daamee een zinville dagactiviteit aan te kunnen bieden.
  Lees verder
  15/08/2014  News
 • Interview Marcel Rector in personeelsblad Tempo-Team
  Interview Marcel Rector in personeelsblad Tempo-Team
  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Toen ik als intercedent/projectleider bij Tempo-Team Uitzendbureau werkte, bestond dat woord nog niet. Niet dat dat nu zo heel lang geleden is; er verandert gewoon veel. Organisaties zijn zich steeds meer van hun rol in de samenleving en verantwoord ondernemen staat gelukkig ook bij Tempo-Team op de agenda.

  Het thema van het personeelsblad was MVO en een interview volgde. Het hele interview lezen? Klik hieronder op 'bron' en een pfd wordt geopend.
  Lees verder
    Straid, Creaid, FairFriends, MVO, Tempo-Team
 • Eerste € 100 gedoneerd
  Eerste € 100 gedoneerd
  Wie het kleine niet eert... We zijn de â?¬ 100 donatiegrens door! Een mooi eerste stapje. Natuurlijk, er is veel meer nodig en we hopen, nee, we rekenen op vele nieuwe gulle giften!

  Doneren via FairFriends kost je als donateur en als fondsenwervende stichting helemaal niets. Hoe dat kan? Doordat FairFriends.nl wordt onderhouden door de verkoop van prachtige eerlijke producten. Eerlijk is eerlijk, zonder productverkopen is dit niet mogelijk. dus, zoek je een mooi, duurzaam, eerlijk kado of product, denk dan ook aan FairFriends. Is er dan echt geen 'strijkstok' bij FairFriends? Nee! En dat is uniek in Nederland! Dus: zegt het voort!
  Lees verder
    Fondsenwerving, crowdfunding
 • Zorgboerderij voor gehandicapten
  Zorgboerderij voor gehandicapten
  Musa (midden, met het groen gestreepte shirt) is mentaal gehandicapt geboren. Als kind heeft hij brandwonden aan zijn ledematen opgelopen toen het huisje waar hij woonde in brand vloog en ternauwernood kon worden gered. Daardoor groeien er fibromen in zijn knieholtes en is hij ook fysiek gehandicapt geraakt. Hij kan geen grote afstanden meer lopen.
  Een operatie om de fibromen te verwijderen is in Gambia onmogelijk. Musa is door zijn handicap afhankelijk van zijn familie en zit gedurende de dag op een houten bankje voor het huis. Via de zorgboerderij wil FFYP Musa en andere gehandicapten in het dorp de mogelijkheid bieden op een zinvolle activiteit door middel van de dagelijkse zorg voor geiten en schapen. Musa kan dan samen met anderen, op zijn eigen tempo en onder toezicht van een begeleider, passend werk doen waarvoor hij een maandelijkse vergoeding ontvangt. Daardoor wordt hij (financieel) zelfstandiger en daar zal zijn familie indirect van meeprofiteren.
  Lees verder
  29/05/2014  Schaap, geit, Gambia, Future for young people, zorg