MenuFilter

1

Categorie

1

Land

1

Publicatiejaar

1

Publicatiemaand

000000000000
zoek
zoek
 
 • Straid webwinkel nu bij FairFriends
  Straid webwinkel nu bij FairFriends
  Straid gaat een nieuwe fase in. Vanaf vandaag zijn alle producten van Straid bij FairFriends te koop. De producten zijn in twee labels ondergebracht:

  Straid
  Vilten sloffen, cashmere shawls, babykleding, keramiek, sfeervolle 'Bag Lights', wenskaarten, wierook, sieraden, kussenhoezen, geschenkjes en nog veel meer vind je bij het label Straid.

  Creaid
  Alle do-it-yourself knutselmaterialen hebben we hier ondergebracht. Vilten ballen, handgeschepte papieren vellen, handgemaakte gerecyclede knopen en binnenkort nog meer. Je vindt het bij Creaid.

  De webwinkel op de Straid site gaat binnenkort sluiten.
  Lees verder
    Straid, Creaid
 • FairFriends vol vertrouwen
  FairFriends vol vertrouwen
  Bedrijven laten zich graag van hun goede kant zien. Nagenoeg zonder uitzondering staat de klant centraal en haasten bedrijven te laten zien hoe 'duurzaam' en 'sociaal' zij zijn. MVO, 'sociaal ondernemen', 'groene energie', het zijn thema's die scoren. Of, scoorden?

  Uit een artikel op Duurzaamheidsnieuws.nl blijkt dat de consument steeds vaker doorziet dat bedrijven deze sympathieke activiteiten vooral gebruiken om zich te profileren. Een marketing instrument. Van een waarachtige 'duurzaamheidsstrategie' is dan geen sprake.

  En dat is precies één van de aanleidingen voor FairFriends. Wij geloven niet in de 'ontplofte' wereld van keurmerken, die consumenten een 'garantie' op een eerlijk en verantwoord product moeten geven. Wij geloven wel in maximale transparantie. Wij laten graag zien hoe, waar en onder welke omstandigheden onze producten zijn gemaakt. Wij kennen onze leveranciers, kennen hun medewerkers, hun familie en bekommeren ons om het welzijn van alle betrokkenen. We bezoeken de leveranciers heen en komen er vaker over de vloer dan welke certificerende organisatie ooit kan waarmaken. Fair Friends geven geen garanties, maar vertellen wat ze wel (kunnen) doen: ons uiterste best om met veel passie een eerlijk en verantwoord product te verkopen.

  Zijn we daarin vernieuwend? Nee, voor onze grootouders was dit heel normaal. De afgelopen decennia werd alles anoniemer en dachten we dat eerlijke handel een kwestie van regeltjes en certificaten was. Op die manier is enige vooruitgang geboekt, maar zolang 'duurzaamheid' en 'eerlijke handel' enkel daarvan afhankelijk is, gaat het tergend langzaam. Deze thema's moeten vanuit 'hart', 'hoofd' en 'handen' worden ingevuld. En dat maakt Fair Friends bijzonder.

  Ben jij de volgende fairfriend?
  Lees verder
  28/04/2014  duurzaam, MVO, vertrouwen
 • FairFriends 'LIVE'!
  FairFriends 'LIVE'!
  8 november 2012. Tot die dag was FairFriends een idee, een droom. Maar dan wint FairFriends de ASN bank Wereldprijs. Aan een periode van denken en filosoferen kwam abrupt een eind. We gaan het doen!

  Sindsdien zijn we hard aan de slag gegaan. Ruim een jaar lang fulltime investeren, de weekenden vaak opofferend, geholpen door verschillende Fair Friends (dank!). Het was een uitdaging, een speurtocht en ontdekkingstocht. Spannend, leuk, tenenkrommend, leerzaam en soms alles tegelijk.

  We bleven steeds geloven dat we via FairFriends.nl en met Fair Friends iets konden gaan betekenen voor 'een betere wereld'. "Samen sterk en succesvol", riepen we in 2012. En dat roepen we nog steeds.

  We zijn 'LIVE'! De eerste productleveranciers en goede doelen hebben de site gevuld mooie fairtrade producten en sympathieke projecten. De FairFriends Foundation is opgericht. Een lange wensenlijst ligt klaar, maar de eerste stap is gezet.

  • Hou je van eerlijke producten, met een meer dan goed verhaal?
  • Heb je een project waarvoor je (financiële) steun kan gebruiken?
  • Wil je jouw eerlijke en verantwoorde producten via FairFriends verkopen?

  Kom dan kijken op fairfriends.nl !

  Voor fairtrade ondernemers en goede doelen (met ANBI-erkenning) organiseren we in mei een kennismakingsbijeenkomst. Belangstelling? Stuur een mail naar info@fairfriends.nl of reageer via het contactformulier op deze pagina. Graag aangeven of je belangstelling hebt voor verkopen of wilt fondsenwerven.

  Lees verder
    FairFriends, productverkoper, crowdfunden
 • Internationale Vrouwendag in Abayashram
  Internationale Vrouwendag in Abayashram
  Zaterdag 8 maart j.l. werd over de hele wereld Internationale Vrouwendag gevierd, ook in het Abayashram! Er was voor de gelegenheid een rangoli-wedstrijd georganiseerd voor de patienten. Een rangoli is een tekening op de grond van wit en gekleurd rijstpoeder, meestal in de vorm van een bloem en meestal symetrisch. Sommige vrouwen hadden prachtige kunstwerken gemaakt, sommige vrouwen keken alleen maar toe.

  Daarna was er natuurlijk een heerlijke maaltijd, want in India is het geen feest als er geen feestmaal is.
  Lees verder
  10/03/2014  India vrouwen Abayashram
 • FairFriends op TV
  FairFriends op TV
  Eind december belde Marcel Ambriola, directeur van MyShop.nl, het bedrijf dat ons mooie FairFriends platform heeft gerealiseerd. Of ik belangstellng had om samen met hem een item van 3 minuten voor het RTL-programma Ondernemerszaken te verzorgen. Maar natuurlijk!
  Na een jaar intensief samenwerken aan een heel forse uitdaging, was dit een mooie gelegenheid om het resultaat van die samenwerking aan het grote publiek te tonen.
  Op 27 januari waren de opnames, bij MyShop. Een bijzondere gelegenheid om een bijzondere prestatie te vereeuwigen.
  Zodra bekend is wanneer de uitzending is, laten we dat uiteraard weten! MyShop: Bedankt voor dit mooie aanbod!
  Lees verder
  03/01/2014  RTL4, MyShop, FairFriends