Met de aanschaf van dit product steun je:
 • Humla gezondheidsproject

  Aanbieder:

  Stichting Nepal

  Contactpersoon:

  Jeroen van den Bergh

  Projectland:

  Nepal

  Startdatum:

  02/04/2014

  Einddatum:

  01/01/2015

  Status:

  Gesloten

  29.575453,81.511682
 • nodig
  5.000
  tussenstand
  140
  Status: Gesloten
 • Op het platteland van Nepal lijden veel mensen aan besmettelijke ziekten, voedingsstoornissen en maternale en perinatale ziekten.
  Dat is eens te meer het geval in de meer afgelegen bergstreken van Nepal's Himalayas, zoals het moeilijk toegankelijke Humla in het verre noordwesten van Nepal.
  Vooral vrouwen en jonge kinderen lijden daar onder ziekten en ondervoeding. Het sterftecijfer is onder hen dan ook onrustbarend hoog. In het projectgebied wordt meer dan 40% van alle kinderen geen 5 jaar en overlijdt 8,3âÂ?° van de vrouwen tijdens de bevalling (World Health Organization, 2008).
  Direct aangepakt worden het gebrek aan basisgezondheidszorg en het geringe gezondheidsbewustzijn onder de bevolking in Humla. Deze problemen veroorzaken samen de algemene slechte gezondheid van de bevolking, het grote aantal ziektegevallen en de ondervoeding in het gebied.
  Het doel van het project is het verstrekken van essentiele medicijnen en medisch materiaal voor met name vrouwen, kinderen en babies, en de plaatsing van een gekwalificeerde zuster voor het behandelen van patienten en het verzorgen van gezondheidseducatie onder de plaatselijke bevolking.
  Het project wordt uitgevoerd in het district Humla, nml. het dorp Torpa in Bargaun VDC. Daar wonen de meest kansarme en direct door het conflict getroffen mensen. Het gaat direct in totaal om circa 140 huishoudens, wat neerkomt op 1.074 personen (597 mannen en 477 vrouwen).
  Het project wordt uitgevoerd door The Nepal Trust, een NGO die al meer dan 20 jaar werkzaam is in Humla, waarbij gezondheidszorg de hoofdactiviteit bevat.
  Het project richt zich ook op herstel en ontwikkeling van eerstelijnsgezondheidszorg conform de VN Millennium Doelstellingen, m.n. de doelstellingen op het gebied van moeder- en kindzorg, armoedebestrijding en betere voeding. Het project is opgesteld conform het nationale Nepalese gezondheidsbeleid.
 • De project lokatie is Torpa village, Bargaun VDC, Humla District, Karnali Regio, in de Himalayas van Nepal.

  Humla is het hoogste en moeilijkst toegankelijke district van Nepal, met een hoogte variërend van 1.500 tot 7.300 meter. Simikot - het hoofdkwartier van het district - heeft een landingsbaan voor kleine vliegtuigen zoals de Twin Otter. De dichtstbijzijnde verharde weg naar Humla ligt op 9 dagen lopen naar het zuiden, en vanuit Tibet op 6 dagen lopen naar het noordoosten. Humla is een van de armste en minst ontwikkelde regio's van Nepal en dus in de wereld.

  Torpa ligt op circa 4 uur loopafstand van Simikot.
3955407201-01

Er is nog geen nieuws over dit product.