Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Herbruikbare bamboe wattenschijfjes

€ 23,95

Op voorraad

Kleur:

Varianten:

De herbruikbare wattenschijfjes van Myfoodways, het andere duurzame merk met dezelfde missie van...meer

De herbruikbare wattenschijfjes van Myfoodways, het andere duurzame merk met dezelfde missie van oprichters Sofia en Jeroen! Kies je favoriete kleur en kijk hieronder waarom deze wattenschijfjes in jouw badkamer thuishoren.

Voordelen van deze herbruikbare wattenschijfjes:

 • Sensationeel zacht door gebruik van bamboe velours stof
 • Onafhankelijk beoordeeld door het algemeen dagblad met een 8,5
 • Geen onnodig vuil genereren (zero-waste en milieuvriendelijk)
 • 10 of 16 schijfjes voor dagelijks gebruik voor het hele gezicht
 • Soepele stof die effectief make-up verwijdert
 • Groter dan reguliere wattenschijfjes (8cm)
 • Goed voor de hypoallergene huid
 • Ook een geweldig cadeautje
 • 100% katoenen waszak
 • Bespaart geld (bedenk eens hoeveel wegwerpschijfjes je nu gebruikt!)

Plasticvrije verpakking

De wattenschijfjes worden geleverd in een kartonnen doosje, dit maakt het hele product dus plasticvrij. Er is veel aandacht besteed aan een mooie verpakking en het het doosje is zo klein mogelijk gehouden zodat de twee kleinere formaten (10 en 16 stuks) door de brievenbus passen. Een leuk cadeautje voor jezelf of een ander, met optimaal gemak en ook nog eens goed voor de natuur!

Milieuvriendelijk

Bamboe wattenschijfjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor eenmalige schijfjes of volledig katoenen make-up pads. Bamboe is:

 • De snelst groeiende grassoort ter wereld (tot wel 91-122 cm per dag!)
 • Van nature zeer sterk, antibacterieel en hypoallergeen
 • 100% hernieuwbare bron! Daarom bevatten onze wattenschijfjes 90% bamboe en 10% biologisch katoen.

Herbruikbaar

De waszak die bij de wattenschijfjes geleverd wordt zorgt ervoor dat de schijfjes niet kwijtraken of beschadigen in de was! Met een grootte van 15x18cm (voor 10 stuks) en 18×20 cm (voor 16 stuks met of zonder houder) is hij handig om gebruikte wattenschijfjes alvast in te verzamelen en worden de wattenschijfjes goed schoon in de wasmachine. 

Punten van aandacht

We vinden het ook belangrijk dat we de nadelen van ons product belichten. Allereerst is het niet een 100% vervanger voor traditionele wattenschijfjes. Het is bijvoorbeeld niet geschikt om nagellak te verwijderen want dit blijft achter op de schijfjes. Verder neemt het iets meer lotion op. Onze tip is om het watje eerst een klein beetje nat te maken zodat hij minder lotion opneemt.


Extra informatie

Was de schijfjes op 60 graden en niet in de droger doen.

Extra informatie

Was de schijfjes op 60 graden en niet in de droger doen.

Over de leverancier Blokzeep

Sofia en Jeroen, de oprichters van Blokzeep, zijn hun ondernemersavontuur aangegaan omdat ze vinden dat duurzame cosmetica een veel te kleine plek innemen in de markt. Voor hen is een plasticvrije badkamer heel gewoon, voor jou ook? Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen.

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dieproefvrij.

Onze verpakkingen zijn geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. 

Alle zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot! Zo zorgt Blokzeep ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.

Herkomst Herbruikbare bamboe wattenschijfjes

Respect voor de natuur

Blokzeep gebruikt vrijwel uitsluitend natuurlijke ingrediënten en wil daarover transparant zijn. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan. Er worden geen parabenen en SLS gebruikt, de meeste producten zijn palmolievrij.

Respect voor de planeet

De verpakkingen zijn plasticvrij en cradle-to-cradle (circulair, recyclebaar). Er wordt minder CO2 uitgestoten doordat geen water, zoals bij vloeibare producten, wordt vervoerd.