Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Hamamdoek Zacht Bamboe XXL

€ 35,00

Kleur

Deze hamamdoek wordt het meest gekozen: de bamboe. Waarom? Tja, misschien omdat hij is geweven...meer

Deze hamamdoek wordt het meest gekozen: de bamboe. Waarom? Tja, misschien omdat hij is geweven van zacht bamboe met biologisch katoen. Door de bamboe blijft hij zacht, ook na vaak wassen.

Het dessin is bedacht door Happy Towels zelf. De lengte is ruim twee meter (na krimp), zodat je op het strand nooit meer met je hoofd of voeten in het zand ligt. De breedte is 95 cm. Net zoals de andere fairtrade handdoeken van Happy Towels is hij lichtgewicht en vouwt hij klein op.

Productnr.: Happt98403.7
Lifestyle: Vegan
Land van oorsprong: Turkije
Lengte: 210 cm
Breedte: 95 cm
Extra informatie

Gebruik deze hamamdoek als strandlaken, op je yogamat, als omslagdoek, als badkamer-accessoire, in de sauna, op reis opgerold als kussen (lekker zacht), in de kinderwagen, op de sportschool, of drapeer ‘m nonchalant over je bank. O ja, je kunt je er ook gewoon mee afdrogen!

Over de leverancier Happy Towels

De interesse van oprichter Cor in Turkije begon toen hij daar op vakantie ging. Na mijn zoveelste reis door dit land leerde hij de taal en ging er wonen. Inmiddels woont weer in Nederland, maar bezoekt Turkije zo vaak als kan.

Enkele jaren geleden ontmoette hij Metin, een echte vakman met een kleine weverij heeft en prachtige kwaliteit traditionele hamamdoeken maakt. Cor besloot zich in te zetten voor dit familiebedrijf en de producten in Nederland te gaan verkopen. Omdat ik zo geniet van het land en zijn mensen, wil ik graag wat terug doen.

Samen ontwikkelen ze producten die beter aansluiten bij de Nederlandse smaak. De doeken zijn nu groter en er wordt een mix van (bio)katoen en bamboe gebruikt, waardoor ze veel zachter worden en absorbtievermogen wordt vergroot.

Happy Towels worden geweven in Buldan… Zo’n typisch Turks dorp met gele, witte en rode huizen.

 

Over de producent Ödel Dokuma

Ödel Dokuma is een oud familiebedrijf waarin bijna diverse familieleden van Metin Ödel werkzaam zijn, bijvoorbeeld zijn broers en een dochter van één van zijn broers. Zijn twee broers weven op oude weefgetouwen waarbij het weven met een schietspoel gebeurt.

Sinds een paar jaar heeft Metin enkele automatische weefmachines die veel sneller zijn dan de oude weefgetouwen en minder arbeidsintensief. Zijn broers zweren echter bij de oude weefgetouwen en moeten niets hebben van de 'nieuwe' weefmachines. Nieuw staat tussen aanhalingstekens, want de weefmachines dateren uit begin jaren 70.

Herkomst Hamamdoek Zacht Bamboe XXL

Respect voor de natuur

Waar mogelijk worden biologisch katoen en milieuvriendelijk bamboe gebruikt.