Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

St. Gabriel

€ 39,00

Op voorraad

Kleur:

Maat:

T-shirt met V-hals gemaakt van super comfortabele eucalyptus. meer

T-shirt met V-hals gemaakt van super comfortabele eucalyptus.

Productnr.: SaintMT11.1
Keurmerk:
Land van oorsprong: Portugal
Materiaal: Tencel™ Lyocell
Extra informatie

95% TENCEL™ Lyocell, 5% elastane

Over de leverancier Saint Basics

It feels good to be a Saint!

In 2009 gingen we op een missie voor 'cleaner underwear'. Niet om winst te maken, maar om je te kunnen voorzien feelgood basics waar je echt van kunt houden. En ondertussen willen we de textielindustrie van binnenuit een beetje te veranderen.

Inmiddels maken we de zachtste basics van natuurlijke stoffen zoals eucalyptus. Mooie pasvorm, anti-geur, geen schurende labels. Zo’n 95% vriendelijker voor het milieu dan gangbare producten. En 100% vrij van pesticiden, sweatshops, kinderarbeid en oneerlijke handel. Wij geloven dat het de meest feelgood basics zijn die je ooit zult dragen. Sterker nog, we garanderen het. Geen goed gevoel over onze basics? Dan je geld terug!

Dus wordt ook een Saint. Begin je dag met een goed gevoel over wie je bent, hoe je er uitziet en de keuzes die je maakt. En help ons dat gevoel te verspreiden. Samen kunnen we wereld een beetje mooier en vriendelijker maken... from the bottom-up!

Over de producent Impetus

De katoenen basics zijn gemaakt van de beste biologische katoen uit het gebied rond Aydin in West-Turkije, aan de Egeïsche kust. De katoen daar heeft een lange vezel. En hoe langer de vezel, hoe zachter de stof. Je voelt gelijk het verschil!

Het hout voor onze eucalyptus shirts en shorts komt uit de bossen bij Ermelo ... in Zuid-Afrika! Daar vind je de grondstof voor het zachtste ondergoed ter wereld. Dat van ons natuurlijk! Het geheim achter het comfort van onze collectie is TENCEL® lyocell, een vrij nieuwe botanische vezel, voornamelijk gemaakt van eucalyptushout uit FSC-beheerde bossen in Zuid-Afrika.

De vezel van ons nieuwste ondergoed heet TENCEL® lyocell. Er zijn twee redenen waarom we ervoor hebben gekozen: het zit fantastisch en het is de meest milieuvriendelijke textielvezel die bestaat. Zachter dan zijde, koeler dan katoen, sterker en duurzamer dan bamboe. We zijn blij met onze goede samenwerking met de enige leverancier ter wereld: de firma Lenzing in Oostenrijk.

De grondstoffen komen samen bij onze partner Impetus in de buurt van Barcelos in Portugal. In de spinnerij worden onze balen katoen voorbereid voor verdere bewerking. Eerst worden de vezels gekamd om ze in dezelfde richting te leggen en om vuilresten van het veld uit de katoen te verwijderen. Met deze methode worden de beste en langste vezels verkregen, en het is de enige kwaliteit die we gebruiken.

Ook de superzachte natuurlijke stoffen worden bij Impetus gemaakt. Maar tussen het breien en het naaien zit nog een tussenstap, namelijk het verven, bedrukken en finishen van de stof. Dit wordt enkele kilometers verderop gedaan bij Acatel, een verfhuis waarvan Impetus mede-eigenaar is.

Uiteraard is een sociale en duurzame productie omgeving een speerpunt van Impetus.

Herkomst St. Gabriel

Nature Story

Door het gebruik van chemicaliën tot een minimum te beperken, wordt de natuur gespaard. Alle producten zijn 100% vegan en bij natuurlijke grondstoffen is biologische teelt een voorwaarde.

Planet Story

Gemaakt van verantwoorde grondstoffen met kwaliteitskeurmerken.