Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Koffiebonen Nevado Del Ruiz Single Origin

Koffiebonen Nevado Del Ruiz Single Origin
vanaf € 23,90

Gewicht:

Een verassende ontdekking uit de regio van Santa Maria (Colombia): de Nevado Del Ruiz heeft een...meer

Een verassende ontdekking uit de regio van Santa Maria (Colombia): de Nevado Del Ruiz heeft een milde body waarin duidelijk de tonen van noot en pure chocolade te proeven zijn. Je geniet bij de afdronk van de intense aroma’s van karamel, hints van noten en vanille.

Deze Colombiaanse koffiespecialiteit is zeer geschikt voor de echte espresso liefhebber.

Achter onze Nevado koffiebonen zit een bijzonder verhaal. Het is een direct trade koffie uit Colombia. Deze koffie komt uit de omgeving van Santa Maria. De regio rondom Santa Maria is voor lange tijd afgesloten geweest van de rest van Colombia door de guerrillabeweging de FARC. Pas sinds 2012 is het gebied weer bereikbaar voor invloeden van buitenaf en krijgt het gebied de kans om zich verder economisch te ontwikkelen.

In samenwerking met The Coffee Quest kopen we onze bonen rechtstreeks bij La Victoria, een samenwerkingsverband van kleinschalige koffieboeren uit Colombia, in. De koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun koffiebonen en worden via scholing geholpen om de kwaliteit nóg beter te maken. Naast dat we de koffiebonen bij deze boeren inkopen wordt extra steun vanuit de Hesselink Koffie Foundation geboden. Wij vinden het zeer belangrijk dat onze klanten tevreden zijn met onze koffiebonen, maar wij vinden het minstens zo belangrijk dat onze koffieboeren net zo tevreden zijn.

 


Extra informatie

Brandprofiel: Dark Roast
Sterkte: ****

Blend: Single Origin uit de streek Huíla, Colombia

Productnr.: Hesse-010
Lifestyle: Vegan
Land van oorsprong: Colombia
Keurmerk:
Extra informatie

Brandprofiel: Dark Roast
Sterkte: ****

Blend: Single Origin uit de streek Huíla, Colombia

Over de leverancier Hesselink koffie

Hesselink Koffie en ‘geluk’. Wat ons betreft zijn deze begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geluk is de drijfveer van alles dat we doen en we zijn er van overtuigd dat onze koffie ook écht bij kan dragen aan het geluk binnen de gehele koffieketen. Maar waarom is die overtuiging zo sterk? Hoe stroomt geluk door ons handelen en de organisatie? We nemen je graag mee in onze stappen van geluk, want dát is wat Hesselink Koffie is.

Fair origin

Lekkere koffie begint bij de bron. We vinden het belangrijk dat onze koffie op een eerlijke manier wordt geproduceerd en we doen er alles aan om dit te kunnen garanderen. We zien erop toe dat de koffie zowel economisch als ecologisch een positieve bijdrage levert. Dit geldt voor zowel de kwaliteit als de duurzaamheid van de koffie. Om toe te zien op de duurzaamheid maken we gebruik van drie certificaten: Rainforest Alliance, Fairtrade Organic en Direct Trade.

Bescherm de natuur

De productie van koffie heeft invloed op mens en milieu. We zijn ons daarvan bewust. Hesselink Koffie neemt dan ook verantwoordelijkheid voor de impact die de productie met zich meebrengt. Zo beschermen we de koffieboeren en dragen we met de Hesselink Koffie Foundation bij aan duurzame projecten in koffieproducerende landen.

Fijnste bonen

Bij Hesselink koffie weten ze precies waar de groene bonen vandaan komen en wie ze heeft geproduceerd. Ze selecteren de beste bonen van gepassioneerde boeren. Allen de rijpe bonen worden dagelijks handgeplukt, zodat de volste smaak wordt verkregen. 

Vakmanschap

Hesselink is een familiebedrijf dat in 1885 in Winterswijk werd opgericht door J.W. Hesselink en inmiddels erkend als Hofleverancier. Meer dan 135 jaar passie voor koffie, en de laatste jaren ook thee. Dat proef je en beleef je! Over alle details is nagedacht: van opslag, optimaal branden en voedselveiligheid tot duurzaamheid en verpakken. 

Bescherm de planeet

Hesselink heeft niet alleen aandacht voor een eerlijke en duurzame koffieketen, maar beschikt ook over de duurzaamste koffiebranderij van Nederland. De gebouwen kregen maar liefst 4 sterren bij de BREEAM-NL certificering en Hesselink beschikt over het NL-Greenlabel, mede dankzij de 850 zonnepanelen.

Drink je liever thee? Dan is Veine, het duurzame theelabel van Hesselink Koffie, een (h)eerlijke keuze.  

Herkomst Koffiebonen Nevado Del Ruiz Single Origin

Respect voor de natuur

Bijna alle producten zijn Rainforest Alliance gecertificeerd, wat een duurzamere productie garandeert.

Respect voor de planeet

Hesselink beschikt over de duurzaamste koffiebranderij van Nederland. Daarnaast is Hesselink onder andere gecertificeerd door de Climate Neutral Group.