Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Healthy Avocado Oil (3x 500ml)

€ 22,50
Inhoud: 3 fles(sen)

Gratis verzending

Op voorraad

Voedselverspilling is een wereldprobleem. Dat geldt ook voor ongezond eten. Deze heerlijke en...meer

Voedselverspilling is een wereldprobleem. Dat geldt ook voor ongezond eten. Deze heerlijke en avocado-olie draagt bij aan de oplossing van allebei!

Meer dan 20% van alle avocado’s worden weggegooid omdat ze er niet perfect uitzien. Dat is meer dan 2.000.000 kilo per week, alleen al in Europa! Dit betekent ook dat 20% van de grondstoffen die nodig zijn voor elke oogst worden verspild. Door onze Ugly Avo’s wél te gebruiken, krijgen boeren meer geld voor hun oogst en maken we de wereld wat beter door verstandiger om te gaan met kostbare grondstoffen.

Een gezonde keuze?

Vind je gezond eten (ook) belangrijk? Dan is deze olie perfect voor jou! Kokosolie en boter bevatten bijvoorbeeld veel verzadigde vetten. Verzadigde vetten zijn slecht voor je hart en vaten. Healthy oil bevat just veel onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn beter voor je lichaam. Ze verlagen je cholesterolniveau, gaan ontstekingen tegen en helpen bij de opbouw van sterke cellen. En andere plantaardige olieën dan, zoals zonnebloemolie en olijfolie? Ook een gezonde keuze! Het grootste verschil is dat Healthy Oil (= Avocado olie) een hoger rookpunt heeft dan kwaliteits olijfolie. 270°C versus 160°C om precies te zijn. Dat betekent dat je met Healthy Oil op hogere temperaturen kunt bakken terwijl gezonde voedingsstoffen allemaal behouden blijven. Geen andere olie behoudt op hoge temperatuur zo veel belangrijke voedingsstoffen (antioxidanten, omega 3,6,9, vitamine E en meervoudig onverzadigde vetten).

En de smaak?

Healthy Oil heeft een milde, meer subtiele smaak dan olijfolie. En overheerst niet, zoals bijvoorbeeld kokosolie. Maar smaken verschillen, dus overtuig jezelf!

Productnr.: Soilm-001
Lifestyle: Vegan
Land van oorsprong: Spanje
Inhoud: 500 ml (per fles)
Extra informatie

Nog enkele wetenswaardigheden:

  • Je ontvangt 3 flessen à 500 ml, dus 1,5 liter Healthy Oil

  • Healthy Oil is een natuurlijk product met één ingrediënt. Zestig avocado’s per liter, dat is het.

  • Ongeopend kun je Healthy Oil ongeveer 24 maanden bewaren. Geopend blijft een fles wel 6 maanden goed. Bewaar hem uit het licht op een koele, droge plaats.

  • Je kunt Healthy Oil gebruiken zoals je andere olieën, zoals kokos, zonnebloem en olijfolie ook gebruikt. 

  • Kokosolie heeft veel verzadigde vetten. Verzadigde vetten zijn slecht voor je hart en vaten. Healthy oil bevat just veel onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zijn beter voor je lichaam. Ze verlagen je cholesterolniveau, gaan ontstekingen tegen en helpen bij de opbouw van sterke cellen.

  • Healthy Oil heeft een heel hoog rookpunt, 270°C. Uniek. Het rookpunt is de temperatuur waarbij olie in de pan zichtbaar begint te roken. Dan gaan er voedingsstoffen verloren en verandert de smaak. Ook kunnen er ‘vrije radicalen’ ontstaan, deeltjes die schadelijk zijn voor je gezondheid. 

  • Door de grote vraag worden avocado’s tegenwoordig over de hele wereld geteeld. Het watergebruik leidt tot veel discussie. Terecht. Het gaat ons ook aan het hart. Gelukkig, gaat de techniek vooruit en er is steeds meer aandacht voor het gebruik van water. Hierdoor daalt het aantal liter dat nodig is voor de productie van 1 kilo avocado’s snel. Geen enkel ander product heeft zo veel voedingsstoffen per gebruikte liter water als een avocado. Cool, maar niet cool genoeg. Daarom gebruiken we alleen avocado’s die anders toch zouden worden weggegooid en steunen we onderzoek naar duurzaam bodemgebruik.

  • Door het extreem hoge rookpunt is Healthy Oil bijzonder geschikt voor het grillen en barbecuen! Proef het verschil en resultaat!

 

 

Over de leverancier Soilmates

Wij zijn Soilmates. En het kan zomaar zijn, dat jij er ook één bent. Dus wees welkom! En ontmoet Healthy Oil. Healthy Oil is een fles vol pure power. Healthy Oil zit tjokvol natuurlijke antioxidanten, omega’s en vitaminen. Geen toevoegingen, geen conserveermiddelen. Helemaal vegan en rechtstreeks uit de natuur. Ook op hoog vuur blijven alle voedingsstoffen in tact. Enorm bijzonder. Uniek.

Healthy Oil is geperst van onverkochte avocado's uit verschillende productielanden. Wij houden van lelijke avocado’s. Waarom? Omdat meer dan 20% van alle avocado’s wordt weggegooid omdat ze niet helemaal perfect zijn! Dat is meer dan 2 miljoen kilo avocado’s, alleen al in Europa. Per week!

Soilmates maken van die lelijkerds een mooie en gezonde olie. Ons gespecialiseerde Oilmates team in Spanje raffineert de olie en vult de flessen. Dat gebeurt op een mooie manier: we merkten dat olijfolie machines voor een groot deel het jaar niet worden gebruikt. Zonde. Met een kleine aanpassing benutten wij ze nu om jouw avocado olie te maken. Lekker efficiënt, we like it en zijn trots op onze olie. Jij ook?

Herkomst Healthy Avocado Oil (3x 500ml)

Respect voor de natuur

Gaat voedselverspilling tegen.