FairChain helden FairChain supporters koop hier een FairChain product doneer contact

Tijdens de Siberia Challenge op 5 juni in Utrecht heeft FairFriends officieus het Guinness World Record 'langste kralenketting' verbroken. Door ruim 500 vrijwilligers is de FairChain, gemaakt van viltballetjes uit Nepal, geregen.

De notaris stelde vast dat de FairChain 10.252 meter lang was. Ruim meer dan het oude wereldrecord, dat 9.520 meter bedroeg. En ook meer dan het doel van 10 km.

Guinness World Records moet het record nog officieel erkennen. Daarvoor gaan we bewijsmateriaal opsturen. Zodra het officieel is, kun je dat op deze pagina lezen.

De viltballetjes worden hergebruikt. We hebben een speciale pagina ingericht, waar steeds meer producten te koop zullen zijn. Wil je de balletjes of een stuk van de slinger? Dat kan nu al! En de opbrengst is geheel voor maatschappelijke doelen en de wederopbouw van Nepal.

Waarom de langste kralenketting ooit?

  1. Omdat de kralenketting symbool staat voor positief verbinden van goede en groene initiatieven. We noemen dat fairbinden.
  2. Omdat we daarmee Nepal, waar de kralen vandaan komen, helpen bij de wederopbouw
  3. Omdat jij een deel van de ketting kan sponsoren of kan lopen voor een goed doel
  4. Omdat we daarmee 2.000 uur leuke, vrolijke dagbesteding hebben geboden aan mensen die geen reguliere arbeid kunnen verrichten
  5. Omdat iedere deelnemer aan de sponsorloop dan een wereldrecord kan lopen. Cool!
  6. Omdat de kralen heel geschikt zijn voor hergebruik en we er prachtige artikelen van gaan maken
  7. Omdat we vrolijk worden van de kleurrijke kralenketting en dat graag met je delen
  8. Omdat wij geloven in de kracht van 'fairtrade' + 'fairmade' + 'fairchain'
  9. Waarom niet?

Onze FairChain helden

Bij het rijgen van de FairChain helpen zo'n 500 enthousiaste mensen mee. Scholieren, ouderen, mensen met en zonder beperking. Hieronder zie je een overzicht van alle organisaties die al meedoen. Wil je ook meehelpen en mede wereldrecordhouder worden? Kijk dan hier!

BSO De Vuurtoren
  

Dank aan onze supporters!

De kralen zijn door slachtoffers van de aardbeving in Nepal gemaakt. Dankzij de financiële steun van onderstaande organisaties wordt het wereldrecord mogelijk en kunnen we de getroffen Nepalezen weer uitzicht op een toekomst bieden. Wil je via een donatie helpen? Dat kan, graag! Zie het speciale project dat we hiervoor hebben aangemaakt. Alvast enorm bedankt!

 

De Rabobank is vanaf het eerste moment betrokken bij de FairChain. 'Verbinden' en 'maatschappelijk betrokken' zijn belangrijke waarden bij de Rabobank. Daarom besloot Rabobank Amersfoort-Eemland via de aankoop van 2 km. kralen de slachtoffers van de aardbeving in Nepal te helpen. Daarnaast spant de Rabobank zich in om die ook te rijgen. We zijn superblij met deze steun!

 

Uniforce biedt ZZP-ers een aantrekkelijk alternatief voor de VAR. Daardoor kunnen zij ondernemen zonder zorgen over de VAR. 300 meter kralenketting is door Uniforce gefinancierd. Super!

 

Franklin Covey kent menigeen van de bestseller 'The 7 Habits of Highly Effective People'. Al tientallen jaren helpt Franklin Covey mensen in organisaties te excelleren. Gespecialiseerd in het delen van kennis, het verbinden van mensen en motiveren tot effectieve samenwerking, het ontwikkelen van leiderschap en bevorderen van (persoonlijke) groei en effectiviteit. 100 meter kralen hebben zij gefinancierd, waarvoor dank!

 

De Warme Witte Winter Weken bij 't Vaarderhoogt in Soest is één van de leukste kerstmarkten in Nederland. Jaarlijks brengen zo'n 75.000 een bezoek aan dit oer-gezellige festijn. Toen we vertelden over het wereldrecord, kregen we spontaan vijf weken lang een eigen FairFriends Bazaar aangeboden. Daarnaast ontvingen we direct na de aardbeving in Nepal een donatie van € 350, waarvan € 100 voor de FairChain. Een super sociale Soester onderneming!

 

Een officieel Guinness World Records wordt pas officieel als een notaris dat heeft geconstateerd. Notariskantoor Jager Bokdam De Visser uit Soest is een heel sociaal betrokken organisatie en heeft aangeboden de officiële meting kosteloos doen. Thanks!
Esther Moolenaar van Millers Translations & Language Services is thuis in alle soorten vertalingen NL-Engels en Engels-NL, en is tevens beëdigd vertaler NL-Engels. Zij heeft kosteloos de noodzakelijke officiële vertaling van de notariële akte voor Guinness World Records verzorgd.
Social Media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de communicatie. Y'abal Works! is gespecialiseerd in tekst. Van 'proef' tot 'proefschrift', inclusief het creatieve proces. Y'abal Works! beheert kosteloos de social media voor FairFriends.

 

Feike Faase van Feike Faase Fotografie maakte kosteloos geweldige foto's die we onder andere voor het officiële persbericht gebruiken.

 

Voor de reuze viltkralen knikkerbaanboom die we tijdens de Warme Witte Winter Weken in Soest gaan gebruiken, sponsorde Karwei Soest materiaal. Komt het zien tussen 21 november en 23 december, Dorresteinweg 72b in Soest.
Voor de viltkralen knikkerbaanvoom gaf Wildkamp in Soest 50% korting op de buizen voor knikkerbaan.

 

Albert Heijn Smitsweg heeft de mandarijnen die de 'rijghelden' bij 't Vaarderhoogt ontvangen beschikbaar gesteld.
Daarnaast hebben meegewerkt: Forbitex Soest (rijggaren), Rainbow Colorcopy Soest (snijden folders)