Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Bali bamboe zonnebril

€ 45,00

Op voorraad

Elke bamboe zonnebril is uniek met haar eigen strepen. Onze zonnebrillen zijn super licht,...meer

Elke bamboe zonnebril is uniek met haar eigen strepen. Onze zonnebrillen zijn super licht, zitten comfortabel en zijn gemaakt van sterk moso bamboe. De lenzen zijn gepolariseerd (uv-400) en bieden dus een uitstekende bescherming tegen de felle zon. De bali bamboe zonnebril wordt geleverd met een bamboe koker om je zonnebril altijd veilig op te bergen.

Productnr.: bambo8324
Land van oorsprong: China

Over de leverancier The Bamboovement

The Bamboovement is op een missie om het plasticafval de wereld uit te helpen en alledaagse wegwerpproducten te vervangen door duurzaam bamboe.

Tijdens een roadtrip in de zomer van 2018 door Zuid-Europa was ik op een prachtig strandje in Galicië. Zelfs dat mooie plekje was bezaaid met afval. Daarom deden we dagelijks een beach clean-up.

Kilo’s plastic ruimden we op: lege flessen en vaten, touw in alle kleuren, kapot speelgoed… en vonden een halfdode baby zeemeeuw. We brachten de baby-meeuw naar de strandwacht. Die vertelde dat het beestje waarschijnlijk een maag vol plastic had. Meestal overleven ze dat niet. We hebben het beestje achtergelaten en ik weet niet hoe het is verdergegaan.

Het arme zeemeeuwtje deed me weer denken aan Simon uit Indonesië, met zijn bamboe en zijn dromen over een duurzame wereld.

Dåt was de start van The Bamboovement. Met deze beweging wil ik mensen en organisaties inspireren en bewegen om alledaagse plastic producten te vervangen door duurzame alternatieven. Door daadwerkelijk alternatieven te bieden. Want ik weet zeker dat onze wereld makkelijk kan zonder al die plastic gebruiksvoorwerpen waar we zo aan gewend zijn.

We bieden een groeiende collectie handige vervangers van plastic producten, allemaal van FSC gecertificeerd (Licentie The Bamboovement: FSC-C117418) bamboe en van hoge kwaliteit. Sluit je aan bij The Bamboovement!

Over de producent Zoso Craft

Gelegen in Zhejiang, China, ook wel bekend als het hart van bamboe in China, werkt Martin met zijn familie en collega’s aan het duurzaam produceren van bamboe producten. Opgericht in 2007 als familiebedrijf, zetten ze zich nog continue in voor nieuwe innoverende producten die onze wereld een stukje schoner maken. Naast de fabriek staat een prachtig bamboe bos. Ze zeggen dat je er in het voorjaar het bamboe zelf kan horen groeien. Echt waar. Het MOSO bamboe wat gebruikt wordt voor veel producten kan namelijk tot wel één meter per dag groeien. 

Het familiebedrijf van Martin, Zoso Craft, is opgericht met als doel om huishoudens bekend te laten worden met duurzame, plastic-vrije producten die de wereld niet schaden. Daarom wordt alles geproduceerd volgens de FSC richtlijnen. Martin is constant op zoek naar het verder verduurzamen van hun producten. Zo zijn de haartjes van de bamboe tandenborstels altijd nog een obstakel geweest als het gaat om duurzaamheid. We zijn enthousiast met een nieuw alternatief dat ze hebben ontdekt. Namelijk Nylon 610. Dit is gemaakt van natuurlijke castor olie in plaats van aardolie. Het is nog niet helemaal biologisch afbreekbaar maar een mooie stap in de goede richting. 

Bij The Bamboovement zijn wij trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd met Martin en zijn team. Samen werken we aan het vervangen van plastic producten die onze wereld makkelijk kan missen. Daarom zijn wij blij met elk plastic product dat we kunnen vervangen met onze duurzame alternatieven.

Herkomst Bali bamboe zonnebril

Nature Story

De producent van de bamboe producten is FSC gecertificeerd. Bamboe groeit snel en neemt veel CO2.

Planet Story

De bamboeproducten zijn vrijwel geheel van natuurlijke materialen en recyclebaar.

Socks Beige
Alpaca Loca
Socks Beige
€ 29,00
Simone Ring
Ana Dyla
Simone Ring
€ 79,95
St. Emily
Saint Basics
St. Emily
vanaf € 17,00
Amsterdam bamboe zonnebril
The Bamboovement
Amsterdam bamboe zonnebril
€ 45,00
Herbruikbare koffiebeker
The Bamboovement
Herbruikbare koffiebeker
€ 12,50
Epic crossbodytas net
Smateria
Epic crossbodytas net
€ 35,00
Panther laptoptas
Ecowings
Panther laptoptas
€ 89,95