Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

#110 Grip ABC Riem

€ 42,95

Op voorraad

Maat:

De Grip ABC is een stoere riem met de originele tekst bedrukking. De tekst geeft de riem een...meer

De Grip ABC is een stoere riem met de originele tekst bedrukking. De tekst geeft de riem een industriële look. Op elke 20 meter slang vind je maar enkele keren een bedrukking. Speciaal voor deze serie selecteren we deze stukken om er prachtige riemen van te maken. De Grip ABS is afgewerkt met een stijlvolle nickel vrije gesp en ringen en heeft een breedte van 4 cm

De meeste slangen die de brandweer in Nederland gebruikt zijn rood en gemaakt van rubber met een polyester/nylon voering. Door deze constructie is het materiaal zeer duurzaam en slijtvast. Door het vele gebruik en hoge drukken kunnen er na jaren toch kleine gaatjes in de slang komen. Helaas is deze slang dan niet meer geschikt voor het blussen maar Bendl maakt hier nog hele toffe riemen van.

Productnr.: Bendl2050.1
Land van oorsprong: Nederland
Breedte: 4 cm
Extra informatie

Bepaal je maat
Neem een meetlint en neem de omvang op de plek waar je de riem draagt. Kies dan de maat waarin je omvang valt.

 width=

De maat van de riem wordt gemeten vanaf de gesp tot het middelste gaatje.

 width=

Over de leverancier Bendl

Mooie stoere riemen en accessoires van hergebruikte brandslangen.

We leven in een wegwerpmaatschappij. Spullen die zonder nadenken gekocht worden en weer net zo makkelijk worden weggegooid. Met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige impact voor het milieu!

Via mijn werk bij de brandweer zag ik, Casper Vloet, dat geregeld materialen werden weggegooid. Waaronder brandslangen die niet meer voldoen. ‘Met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht ik. Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee ben ik op onderzoek gegaan. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Met wat oude afgekeurde brandslangen ging ik aan de slag.

Het snijden van de brandslangen viel tegen. Ze zijn heel sterk en mijn stanleymesje is niet toereikend. Met een zelfgebouwde snijmachine kan ik twintig meter slang per keer in repen snijden. Wat een vooruitgang!

De eerste riem was een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Al snel volgen er herenriemen. Enthousiaste reacties volgen, mensen vinden ze stoer en hip. Inmiddels zijn er ook dames- en kinderriemen.

Inmiddels is de productie ondergebracht bij een sociale werkplaats. Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn ben ik trots dat ik mensen de kans geef om een mooie riem te maken en te dragen zonder daar het milieu onnodig mee te belasten.

Over de naam Bendl

Tijdens bluswerkzaamheden kan het voorkomen dat een gat ontstaat in een brandslang. De brandweer lost dit tijdelijk op door een bendelstuk over het lek te plaatsen zodat het niet verder lekt of uitscheurt. De slang is nu aan het einde van zijn levensduur voor het blussen van branden, maar geef ik graag een tweede leven!

Herkomst #110 Grip ABC Riem

Planet Story

Gemaakt van afgedankte brandweerslangen, dus een (vrijwel) geheel circulair product.