Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Conscious Cowgirl Riem

€ 29,95

Op voorraad

Kleur:

Maat:

Selectie terugzetten
Riem met een luxe western gesp. Handgemaakt in NL in samenwerking met een sociale werkplaats....meer

Riem met een luxe western gesp. Handgemaakt in NL in samenwerking met een sociale werkplaats. Zonder onnodige impact voor mens, dier en milieu.  

Deze 'bewuste' riem heeft een breedte van 3 cm, is voorzien van een zilveren western gesp en is gemaakt van oude zwarte of rode brandslang.

De riemen van BENDL zijn peta approved VEGAN en worden gemaakt in samenwerking met een sociale werkplaats in NL.

Een gaatje kan bijgemaakt worden met een revolvertang.

Productnr.: Bendl1902.4
Land van oorsprong: Nederland
Keurmerk:
Lifestyle: Vegan
Breedte: 3 cm
Extra informatie

Bepaal je Maat
Neem een meetlint en neem de omvang op de plek waar je de riem draagt. Kies dan de Maat waarin je omvang valt.

 width=

De Maat van de riem wordt gemeten vanaf de gesp tot het middelste gaatje.

 width=      

Over de leverancier Bendl

We leven in een wegwerpmaatschappij. Zonder nadenken kopen we spullen en gooien ze weer net zo makkelijk weg, met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige belasting van het milieu!

Een voorbeeld van dit gedrag zag ik, Casper Vloet oprichter van Bendl, tijdens mijn werk bij de brandweer: Brandslangen die niet meer voldeden, werden achteloos aan de kant gegooid.

‘Maar met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht ik.
Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee ging ik op onderzoek uit. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Met wat oude afgekeurde brandslangen ging ik aan de slag.

Het snijden van de brandslangen viel tegen. Ze zijn heel sterk, dus een stanleymesje bleek niet toereikend. Daarom bouwde ik zelf een snijmachine, waarmee ik twintig meter slang in één keer in repen kan snijden. Wat een vooruitgang!

Mijn eerste riem werd een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Daarna volgden de herenriemen. Mensen reageerden enthousiast, ze vonden ze stoer en hip. Dus kwamen er al snel ook dames- en kinderriemen.

Inmiddels is de productie ondergebracht bij een sociale werkplaats. Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn, ben ik trots dat ik mensen de kans geef om mooie riemen te maken én te dragen, zonder daarmee het milieu onnodig te belasten.

Over de naam Bendl
Tijdens bluswerkzaamheden kan het gebeuren dat er een gat ontstaat in een brandslang. De brandweer lost dit tijdelijk op door een bendelstuk over het lek te plaatsen, zodat het niet verder lekt of uitscheurt. De slang is nu aan het einde van zijn levensduur voor het blussen van branden, maar ik geef ze graag een tweede leven als een échte Bendl om iemands middel!

Herkomst Conscious Cowgirl Riem

Respect voor de planeet

Grondstof is afgedankte brandweerslangen, dus van (vrijwel) geheel gerecycled materiaal gemaakt.