Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Responsible Shopper Ripped Orange

Responsible Shopper Ripped Orange
€ 119,95

Op voorraad

Ripped eco shopper gemaakt van oud oranje vrachtwagenzeil met hengsels van brandslang. Rauw en...meer
Ripped eco shopper gemaakt van oud oranje vrachtwagenzeil met hengsels van brandslang. Rauw en ripped! deze shopper maakten we van een sterk gehavend oud vrachtwagenzeil. dit materiaal heeft een heel leven achter zich wat de tas een unieke rauwe geleefde uitstraling geeft. Deze eco shopper ideaal voor dagelijks gebruik. De tas is afsluitbaar en heeft een praktisch binnenvak wat ook afsluitbaar is. De tas is gemaakt van oud vrachtwagenzeil. De hengsels zijn gemaakt van brandslang wat goed bij het materiaal past. Vrachtwagenzeil ziet er geweldig mooi uit en heeft daarnaast de eigenschap dat het licht en sterk is! * afsluitbaar * met extra afsluitbaar binnenvak * waterdicht * uniek * vegan kenmerken maten :30 x 40 x 10 cm ( b x h x d) kleur : geel materiaal : bysoniyl (vrachtwagenzeil ) verzending * bestellingen worden binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd door postnl of dhl
Productnr.: Bendl-4541
Land van oorsprong: Nederland
Lifestyle: Vegan

Over de leverancier Bendl

We leven in een wegwerpmaatschappij. Zonder nadenken kopen we spullen en gooien ze weer net zo makkelijk weg, met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige belasting van het milieu!

Een voorbeeld van dit gedrag zag ik, Casper Vloet oprichter van Bendl, tijdens mijn werk bij de brandweer: Brandslangen die niet meer voldeden, werden achteloos aan de kant gegooid.

‘Maar met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht ik.
Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee ging ik op onderzoek uit. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Met wat oude afgekeurde brandslangen ging ik aan de slag.

Het snijden van de brandslangen viel tegen. Ze zijn heel sterk, dus een stanleymesje bleek niet toereikend. Daarom bouwde ik zelf een snijmachine, waarmee ik twintig meter slang in één keer in repen kan snijden. Wat een vooruitgang!

Mijn eerste riem werd een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Daarna volgden de herenriemen. Mensen reageerden enthousiast, ze vonden ze stoer en hip. Dus kwamen er al snel ook dames- en kinderriemen.

Inmiddels is de productie ondergebracht bij een sociale werkplaats. Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn, ben ik trots dat ik mensen de kans geef om mooie riemen te maken én te dragen, zonder daarmee het milieu onnodig te belasten.

Over de naam Bendl
Tijdens bluswerkzaamheden kan het gebeuren dat er een gat ontstaat in een brandslang. De brandweer lost dit tijdelijk op door een bendelstuk over het lek te plaatsen, zodat het niet verder lekt of uitscheurt. De slang is nu aan het einde van zijn levensduur voor het blussen van branden, maar ik geef ze graag een tweede leven als een échte Bendl om iemands middel!

Herkomst Responsible Shopper Ripped Orange

Respect voor de natuur

Door het gebruik van chemicaliën tot een minimum te beperken, wordt de natuur gespaard. Alle producten zijn 100% vegan en bij natuurlijke grondstoffen is biologische teelt een voorwaarde.

Respect voor de planeet

Gemaakt van verantwoorde grondstoffen met kwaliteitskeurmerken.