Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Sjaal ecoprint - walnoot

€ 38,95

Op voorraad

Blom ecoprint...wearing nature! Sjaals waarin de natuur de hoofdrol speelt ecoprint is een...meer

Blom ecoprint...wearing nature!

Sjaals waarin de natuur de hoofdrol speelt ecoprint is een ecologisch printtechniek waarbij de natuurlijke kleurstoffen van bloemen, bladeren of fruit door middel van stomen een afdruk achterlaten op de stof. Het altijd verrassende eindresultaat is afhankelijk van veel factoren zoals van het jaargetijde waarin de sjaal gemaakt wordt.

De sjaals van blom zijn allemaal unieke exemplaren. Bij het ontwerpen van de sjaals gebruik ik verschillende bladeren waarbij er 1 de hoofdrol heeft. Dit kan doordat een soort blad vaker gebruikt is, of doordat een afdruk zo goed gelukt is dat het eyecather geworden is. Welke dat voor deze sjaal is zie je op de detailfoto's.

Productnr.: butik-44751346
Land van oorsprong: Nederland
Materiaal: Zijde
Extra informatie
  • Handgemaakt
  • 100% zijde
  • Uitsluitend natuurlijke materialen
  • Bij elke sjaal zit een kaartje met daarop de meest gebruikte bladeren voor deze sjaal.

Over de leverancier Butik Batik

Butik Batik bestaat sinds 2014 en heeft in korte tijd naam gemaakt op het gebied van handgemaakte, kwalitatief hoogstaande accessoires uit Azië en Afrika op het gebied van fashion, home en living. Tegenwoordig focussen ze op producten uit eSwatini, voorheen Swaziland.

Technieken
De wereld is een enorme culturele smeltkroes, waaruit al eeuwenlang nieuwe culturele en kunstzinnige technieken voortkomen. Weven, batik en ecoprint zijn hiervan prachtige voorbeelden.

Exclusive, fair, natural
Butik Batik importeert merken die op het gebied van kwaliteit en uitstraling langer meegaan dan één seizoen; tijdloze producten, geïnspireerd op de culturele stromingen van het land van herkomst. Naast hoogstaande kwaliteit gaan ze ook voor een schoon milieu, weerspiegeld in de gebruikte materialen en productiewijzen van de producten. Butik Batik draagt ook graag bij aan een betere wereld en weet daarom precies wie de producten maakt en wie daarvan profiteert.

eSwatini
In eSwatini hebben ze producten gevonden die perfect aansluiten bij de eisen van Butik Batik. Dit kleine koninkrijk in Zuid-Afrika blinkt uit in natuurlijke en culturele rijkdom. Het is de bakermat van de gerenommeerde merken Baobab Batik en Tsandza Weaving. Voor deze merken is Butik Batik de distributeur in Nederland en België.

Over de producent Blom Ecoprint

Blom Ecoprint is opgericht door Mirjam van Gelder en een ambachtelijke Nederlandse producent van natuurlijke bedrukte sjaals. 

Ecoprint is ecologisch printtechniek waarbij de natuurlijke kleurstoffen van bloemen, bladeren of fruit door middel van stomen of koken een afdruk achterlaten op de stof.

Het altijd verrassende eindresultaat is afhankelijk van veel factoren, bijvoorbeeld van het jaargetijde waarin de sjaal gemaakt wordt. Een blad van de Cotinus (Pruikeboom) geeft in de herfst een sterkere kleur af dan de jonge bladeren in de lente. Elk blad of bloem is anders en reageert anders op het maakproces.

De sjaals van Blom zijn uniek, net zoals de natuur in de verschillende jaargetijden. Bij elke sjaal zit een kaartje met daarop de hoofdrolspelers uit de natuur die de sjaal de motieven en kleuren hebben gegeven.

Bij het maken van de sjaals worden zoveel mogelijk gevallen bladeren gebruikt.

Herkomst Sjaal ecoprint - walnoot

Respect voor de natuur

Voor de bedrukking worden 100% natuurlijke grondstoffen gebruikt.

Respect voor de planeet

Door het gebruik van afgevallen bladeren en bloemen wordt voorkomen dat natuurlijke bronnen uitgeput raken. Het afval van de productie is 100% natuurlijk en belast het milieu daardoor niet.