Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Epic crossbodytas remix

€ 46,50

Op voorraad

Epic is een 100% vegan schoudertas / crossbodytas. De voorzijde is voorzien van een prachtig...meer

Epic is een 100% vegan schoudertas / crossbodytas. De voorzijde is voorzien van een prachtig motief, gemaakt van gerecyclede gewassen, in reepjes geknipte en daarna gehaakte zwarte weggooi draagtasjes.

De achterzijde is van (industrieel) net gemaakt, dat gebruikt wordt in de (land)bouw en visserij. ​binnenzijde geheel gevoerd. De tas sluit aan de bovenzijde dmv een YKK rits. De schouderband is verstelbaar en afneembaar. De tas is rondom mooi afgewerkt met een zwarte bies.

Productnr.: Smate-42127893
Land van oorsprong: Cambodja
Extra informatie

Afmeting: 19 x 15 cm.

Over de leverancier Smateria

Smateria Nederland is de Nederlandse vestiging van Smateria Cambodja en staat voor 100% achter de filosofie en fairtrade/fairmade werkwijze van het moederbedrijf Smateria Cambodja. Deze social enterprise bestaat sinds 2007 en wordt in Cambodja gerund door twee Italiaanse vrouwen die er al jaren wonen.

Er werken ruim 100 mensen en 85% van de werknemers is vrouw. Elke medewerker krijgt anderhalf keer het gemiddelde loon en een 13e maand salaris uitbetaald. Verder wordt de zorgverzekering betaald, krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens zwangerschapsverloven, kunnen werknemers zich verder ontwikkelen en mogen ze boeken lenen uit de bibliotheek. Er is in de werkplaats ook een afdeling met een crèche, kinder- en naschoolse opvang.

Smateria heeft het officiële ChildLaborFree certificaat en wil dat de werknemers werken onder goede en prettige omstandigheden, waarbij een groot deel van de winst weer teruggaat naar de werknemers in de vorm van educatie, opleidingen enz.

Smateria gebruikt restanten leer en gewassen afvalplastic. De werknemers haken daar draagtasjes van. Het bedrijf heeft een mooie groei doorgemaakt en lanceert jaarlijks een prachtige nieuwe duurzame tassencollectie in verschillende stijlen voor een internationaal publiek. Elk product wordt van begin tot eind met de hand gemaakt en is van zeer hoge kwaliteit.

Met de slogan One man’s trash is another man’s treasure geeft Smateria te kennen, dat het mogelijk is om van oude en gebruikte (restant)materialen prachtige nieuwe producten te maken. Smateria is stoer en toch vrouwelijk, van 100% Italiaans design en toont aan dat duurzaam echt mooi, hip en trendy kan zijn!

Herkomst Epic crossbodytas remix

Planet Story

De meeste producten zijn gemaakt van ge-upcyclede materialen zoals leer-resten uit meubelfabrieken, visnetten en plastic weggooi draagtasjes. De voering wordt gemaakt van restanten uit de textiel industrie.