Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

#110 Oker Riem Oker Geel

€ 37,95

Op voorraad

Maat:

Model 110 oker is een duurzame riem gemaakt van zeldzame okerkleurige nederlandse gebruikte...meer
Model 110 oker is een duurzame riem gemaakt van zeldzame okerkleurige nederlandse gebruikte brandslang. De 110 is afgewerkt met een stijlvolle nickel vrije gesp en fraai afgewerkt met ringen. De 110 heeft een breedte van 4 cm. Stoer op een jeans of hip en easy op een pantalon. de 110 serie van bendl is verkrijgbaar in 3 maten: 85 cm, 95 cm en 105 cm. Maatvoering neem een meetlint en neem de omvang op de plek waar je de riem draagt. Kies dan de maat waarin je omvang valt. De maat van de riem wordt gemeten vanaf de gesp tot het middelste gaatje. Vragen? neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag! bijna alle nederlandse brandslangen zijn rood en 20 meter lang. Maar er worden ook andere kleuren gebruikt. De ladder van deze ladderwagen heeft een lengte van 30 meter. Om deze extra lange slang te onderscheiden van de anderen wordt hiervoor een afwijkende kleur voor genomen.
Productnr.: Bendl1781
Land van oorsprong: Nederland
Extra informatie

Bepaal je maat
Neem een meetlint en neem de omvang op de plek waar je de riem draagt. Kies dan de maat waarin je omvang valt.

 width=

De maat van de riem wordt gemeten vanaf de gesp tot het middelste gaatje.

 width=

Over de leverancier Bendl

Mooie stoere riemen en accessoires van hergebruikte brandslangen.

We leven in een wegwerpmaatschappij. Spullen die zonder nadenken gekocht worden en weer net zo makkelijk worden weggegooid. Met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige impact voor het milieu!

Via mijn werk bij de brandweer zag ik, Casper Vloet, dat geregeld materialen werden weggegooid. Waaronder brandslangen die niet meer voldoen. ‘Met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht ik. Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee ben ik op onderzoek gegaan. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Met wat oude afgekeurde brandslangen ging ik aan de slag.

Het snijden van de brandslangen viel tegen. Ze zijn heel sterk en mijn stanleymesje is niet toereikend. Met een zelfgebouwde snijmachine kan ik twintig meter slang per keer in repen snijden. Wat een vooruitgang!

De eerste riem was een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Al snel volgen er herenriemen. Enthousiaste reacties volgen, mensen vinden ze stoer en hip. Inmiddels zijn er ook dames- en kinderriemen.

Inmiddels is de productie ondergebracht bij een sociale werkplaats. Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn ben ik trots dat ik mensen de kans geef om een mooie riem te maken en te dragen zonder daar het milieu onnodig mee te belasten.

Over de naam Bendl

Tijdens bluswerkzaamheden kan het voorkomen dat een gat ontstaat in een brandslang. De brandweer lost dit tijdelijk op door een bendelstuk over het lek te plaatsen zodat het niet verder lekt of uitscheurt. De slang is nu aan het einde van zijn levensduur voor het blussen van branden, maar geef ik graag een tweede leven!

Herkomst #110 Oker Riem Oker Geel

Planet Story

Gemaakt van afgedankte brandweerslangen, dus een (vrijwel) geheel circulair product.