Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Verkopen bij FairFriends

Je bent niet zomaar een ondernemer. Want bij jou staan 4 P's centraal:

Idealen en commercie gaan hand in hand. Je bent een optimist en realist. Je bent impactondernemer en we denken dat onderstaande illustratie jou op het lijf is geschreven.

Ons doel is investeren in een wereld waarin purposeful products producten net zo vanzelfsprekend worden als de zonsopkomst. Van niche in de hoogste versnelling naar mainstream. Financiële winst maken is voor ons geen doel. Zolang we, in alle opzichten, maar gezond zijn.

De wereld verandert snel 
Traditionele (waarde)ketens vervagen, veranderen en verdwijnen. De consument staat steeds meer centraal en voert de regie. Deze nieuwe werkelijkheid biedt kansen. 

 

fairfriends juicht het 'waardewiel' toe, omdat:

  • Korte ketens het eenvoudiger maken om transparant te zijn over de productie(omstandigheden)
  • Korte ketens tot minder vervoersbewegingen leiden en dat is in de basis beter voor het milieu
  • Korte ketens kostenverlagend zijn, zodat producenten van impactproducten beter kunnen concurreren
  • Bij succesvolle nieuwe businessmodellen steeds meer de consumenten centraal staan
  • Gemak een steeds grotere rol gaat spelen en platforms met succes in deze mondiale behoefte voorzien

Het waardewiel helpt ketens verduurzamen en eerlijker te produceren. Wereldwijd is sprake van overproductie en prijsdruk (‘race to the bottom’) door globalisering, individualisering, social media, etc. Iedereen is op zoek naar grote vissen in de bijna leeggeviste vijver. fairfriends kiest niet voor harder of meer, maar voor anders. Want jouw producten zijn anders. Want impactondernemers werken anders. We helpen je graag te bewegen in de richting van het waardewiel. 

so far, so good: en nu?  

Stap 1: Online verkoopplatform

In de e-commerce technologie hebben we vast geïnvesteerd. Een werkende site spreekt immers meer tot de verbeelding dan een bloemlezing over een concept. Op het eerste gezicht (nu nog) een ‘gewone’ webshop. Maar 'onder water' is er meer. Dat lichten we graag persoonlijk toe.  

Stap 2: Producten

Gemak voor consument is ons eerste doel: één centrale plek voor al je eerlijke, duurzame aankopen. Het decor staat, maar het podium hunkert naar mooie spelers die we in de schijnwerpers kunnen zetten... Dus hebben we nodig... jou(w producten)! Hoe meer goede producten, hoe meer (online) marketing rendeert. Assortiment en presentatie vormen een gouden duo. Blije bezoekers zijn het resultaat. En een blij mens wordt een tevreden klant en wellicht een ambassadeur van ons gezamenlijke eerlijke, duurzame missie.  

Stap 3: Promotie  

Presenteer je zoals je producten zijn

Marketing en sales zijn een valkuil. Bijna iedereen doet hetzelfde: marketing 1.0 en 2.0. Jouw producten verdienen e-commerce 3.0 en marketing 3.0. Wat dat inhoudt leggen we je graag persoonlijk uit.  

fairfriends heeft een aanzienlijk budget voor marketing

Zodra we 1.500 producten presenteren op fairfriends.nl, gaan we los met marketing en promotie. Voor en samen met jou.  

Stap 4: Meer shared services -> meer gemak -> meer verkoopresultaat  

Een online verkoopplatform voor consumenten is niet ons einddoel. Via meerdere shared services kunnen we jouw kosten verminderen en een beter verkoopresultaat realiseren. Een gezonde financiële organisatie is daarbij voor ons vooral een middel om gezamenlijk zoveel mogelijk positieve impact te realiseren.  

"Fair enough, maar wat kost mij dat?"

Een paar uur tijd om jouw verhaal en productinformatie aan ons beschikbaar te stellen. Heb je al een webshop, dan kunnen we meestal de gegevens daaruit inladen. Dat kost je een paar minuten, wij doen de rest.

Je betaalt alleen een verkoopfee: 20% wanneer een product via fairfriends.nl wordt verkocht. Surprise: die fee voegen we in 2019 voor 100% toe aan het marketingbudget.   

"Ja maar..."  

We kunnen ons veel vragen voorstellen. En zelfs de bekende beren op de weg. Er is al meer mogelijk dan we hier kunnen schetsen. Voor een goede relatie is wederzijds vertrouwen de basis. We gaan daarom graag met je in gesprek. Een kop koffie of thee, of een gesprek op afstand. 

 

fair enough to be friends?  

neem contact met ons op of doe de quickscan.