Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Badhanddoek Bamboe

Badhanddoek Bamboe
€ 22,50

Kleur

Badhanddoek van bamboe en biokatoen. Om je thuis mee af te drogen. Of om je badkamer mee te...meer

Badhanddoek van bamboe en biokatoen. Om je thuis mee af te drogen. Of om je badkamer mee te restylen.

Productnr.: Happt98507
Lifestyle: Vegan
Land van oorsprong: Turkije
Lengte: 110 cm
Breedte: 60 cm
Extra informatie

Geweven van zacht bamboe met biologisch katoen blijft hij zacht, ook na vaak wassen. Het subtiele dessin is bedacht door Happy Towels zelf.

Over de leverancier Happy Towels

De interesse van oprichter Cor in Turkije begon toen hij daar op vakantie ging. Na mijn zoveelste reis door dit land leerde hij de taal en ging er wonen. Inmiddels woont weer in Nederland, maar bezoekt Turkije zo vaak als kan.

Enkele jaren geleden ontmoette hij Metin, een echte vakman met een kleine weverij heeft en prachtige kwaliteit traditionele hamamdoeken maakt. Cor besloot zich in te zetten voor dit familiebedrijf en de producten in Nederland te gaan verkopen. Omdat ik zo geniet van het land en zijn mensen, wil ik graag wat terug doen.

Samen ontwikkelen ze producten die beter aansluiten bij de Nederlandse smaak. De doeken zijn nu groter en er wordt een mix van (bio)katoen en bamboe gebruikt, waardoor ze veel zachter worden en absorbtievermogen wordt vergroot.

Happy Towels worden geweven in Buldan… Zo’n typisch Turks dorp met gele, witte en rode huizen.

 

Over de producent Ödel Dokuma

Ödel Dokuma is een oud familiebedrijf waarin bijna diverse familieleden van Metin Ödel werkzaam zijn, bijvoorbeeld zijn broers en een dochter van één van zijn broers. Zijn twee broers weven op oude weefgetouwen waarbij het weven met een schietspoel gebeurt.

Sinds een paar jaar heeft Metin enkele automatische weefmachines die veel sneller zijn dan de oude weefgetouwen en minder arbeidsintensief. Zijn broers zweren echter bij de oude weefgetouwen en moeten niets hebben van de 'nieuwe' weefmachines. Nieuw staat tussen aanhalingstekens, want de weefmachines dateren uit begin jaren 70.

Herkomst Badhanddoek Bamboe

Respect voor de natuur

Waar mogelijk worden biologisch katoen en milieuvriendelijk bamboe gebruikt.