Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Herbruikbare Wattenschijfjes

€ 7,99

Op voorraad

Het liefste verwijder je je make-up zorgeloos en met een goed gevoel, toch? Ouderwetse wegwerp...meer

Het liefste verwijder je je make-up zorgeloos en met een goed gevoel, toch? Ouderwetse wegwerp wattenschijfjes zijn minder conformtabel dan herbruikbare en belastend voor het milieu. Ze zorgen voor veel onnodig afval.

Komt daarom in actie en stap over op herbruikbare wattenschijfjes.

De voordelen van herbruikbare wattenschijfjes

Ten eerste zijn ze in het gebruik net zo fijn als de wegwerp schijfjes waar je aan gewend bent. Waarschijnlijk zelfs fijner omdat deze een stuk groter zijn. Verder zijn ze zachter dan de wegwerp variant, die vaak van katoen worden gemaakt. De herbruikbare variant van The Bamboovement wordt gemaakt van een mix van katoen en bamboevezel. Bamboevezel heeft meerdere pluspunten: het is super zacht en het heeft antibacteriële werking. Heel nuttig om je make up extra goed te verwijderen! een ander voordeel van deze herbruikbare wattenschijfjes is dat ze 3-laags zijn. De extra dikke binnenlaag zorgt ervoor dat de vorm hetzelfde blijft en dat je beide kanten kunt gebruiken. Dit maakt de schijfjes nog duurzamer.

Alleen maar voordelen?

Daar lijkt het wel op. Het enige wat jij moet doen is ze wassen. En als je daar niet van houdt, is dat een klein nadeel.

In één doosje zitten 6 herbruikbare zwarte wattenschijfjes en een wasnetje. Omdat donkere was vaker aan de beurt is dan witte, bieden we ze in het zwart aan. Een wasbeurt op 30-40° graden is voldoende. Zijn ze erg vies? Was ze dan op 60° graden uit. Het wasnetje gebruik je om ze niet kwijt te raken in de wasmachine. Je kunt ze natuurlijk ook prima met de hand wassen. Dat gaan ze zelfs nog wat langer mee.

Met herbruikbare wattenschijfjes zorg je goed voor jezelf, voor de natuur en voor je portemonnai. 


Extra informatie

 • Inclusief wasnetje
 • 3-laagse schijfjes
 • 2 bruikbare kanten
 • Wasmachinebestendig
 • Groter dan wegwerpschijfjes
 • Mix van katoen en bamboevezels
 • LET OP: niet geschikt voor nagellak
Productnr.: Bambo-117384
Materiaal: Bamboe
Land van oorsprong: China
Lifestyle: Vegan
Extra informatie
 • Inclusief wasnetje
 • 3-laagse schijfjes
 • 2 bruikbare kanten
 • Wasmachinebestendig
 • Groter dan wegwerpschijfjes
 • Mix van katoen en bamboevezels
 • LET OP: niet geschikt voor nagellak

Over de leverancier The Bamboovement

De missie van The Bamboovement: al het plastic afval de wereld uit helpen door alledaagse wegwerpproducten te vervangen door producten van duurzaam bamboe.

De oprichter van The Bamboovement vertelt: ‘Tijdens een roadtrip in de zomer van 2018 door Zuid-Europa, was ik op een prachtig strandje in Galicië en moest tot mijn spijt constateren dat zelfs dát mooie plekje op de wereld bezaaid was met afval. Daarom besloot ik tot een dagelijkse beach clean-up. Met een groep mensen brachten we kilo’s plastic bijeen: lege flessen en vaten, touw in alle kleuren, kapot speelgoed…
Helaas troffen we ook een halfdode baby zeemeeuw aan, die we naar de strandwacht brachten. De strandwachter vertelde dat de maag van het beestje waarschijnlijk vol zat met plastic en dat meeuwen dat meestal niet overleven. We hebben het dier bij de strandwacht achtergelaten. Het is me niet bekend hoe het met hem is afgelopen.

Maar het arme zeemeeuwtje bracht wel mijn gedachten bij Simon uit Indonesië, wiens droom het is de wereld te verduurzamen met bamboe. Wat zou het mooi zijn als we door het gebruik van bamboe geen dierenleed meer veroorzaken, zoals bij die kleine meeuw.

Dat was de start van The Bamboovement. Met deze beweging wil ik door het daadwerkelijk aanbieden van alternatieven steeds meer mensen en organisaties inspireren en ertoe aanzetten onze alledaagse plastic producten waar we zo aan gewend zijn, te vervangen door producten van bamboe. Onze wereld heeft al die plastic gebruiksvoorwerpen namelijk absoluut niet nodig.

Daarom vervaardigen we een groeiende collectie handige vervangers van plastic producten, allemaal van FSC gecertificeerd bamboe van hoge kwaliteit.
Sluit je aan bij The Bamboovement!’

(Licentie The Bamboovement: FSC-C117418)

Over de producent Zoso Craft

Gelegen in Zhejiang, China, ook wel bekend als het hart van bamboe in China, werkt Martin met zijn familie en collega’s aan het duurzaam produceren van bamboe producten. Opgericht in 2007 als familiebedrijf, zetten ze zich nog continue in voor nieuwe innoverende producten die onze wereld een stukje schoner maken. Naast de fabriek staat een prachtig bamboe bos. Ze zeggen dat je er in het voorjaar het bamboe zelf kan horen groeien. Echt waar. Het MOSO bamboe wat gebruikt wordt voor veel producten kan namelijk tot wel één meter per dag groeien. 

Het familiebedrijf van Martin, Zoso Craft, is opgericht met als doel om huishoudens bekend te laten worden met duurzame, plastic-vrije producten die de wereld niet schaden. Daarom wordt alles geproduceerd volgens de FSC richtlijnen. Martin is constant op zoek naar het verder verduurzamen van hun producten. Zo zijn de haartjes van de bamboe tandenborstels altijd nog een obstakel geweest als het gaat om duurzaamheid. We zijn enthousiast met een nieuw alternatief dat ze hebben ontdekt. Namelijk Nylon 610. Dit is gemaakt van natuurlijke castor olie in plaats van aardolie. Het is nog niet helemaal biologisch afbreekbaar maar een mooie stap in de goede richting. 

Bij The Bamboovement zijn wij trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd met Martin en zijn team. Samen werken we aan het vervangen van plastic producten die onze wereld makkelijk kan missen. Daarom zijn wij blij met elk plastic product dat we kunnen vervangen met onze duurzame alternatieven.

Herkomst Herbruikbare Wattenschijfjes

Respect voor de natuur

De bamboe producten zijn FSC gecertificeerd (registratienummer CU-COC-828395-LZ). Bamboe groeit snel en neemt veel CO2 op.

Respect voor de planeet

De bamboeproducten zijn vrijwel geheel van natuurlijke materialen en daardoor 100% recyclebaar.