Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Kartonnen Boekenkast 85cm

€ 52,50

Gratis verzending

Op voorraad

Vergeet grote Zweedse bedrijven met gele en blauwe gebouwen. Deze boekenkast is het helemaal. De...meer

Vergeet grote Zweedse bedrijven met gele en blauwe gebouwen. Deze boekenkast is het helemaal. De kast is sterk genoeg om al je literaire hoogstandjes te bewaren en te presenteren op een duurzame manier!

Wat moet je weten over deze kartonnen boekenkast?
* Volledig gemaakt van sterke oude KarTenten
* Zeer milieuvriendelijk design
* ‘Willy’ is the name Deze kast wordt als bouwpakket geleverd, maar eenmaal in elkaar gezet kun je erop gaan zitten ;)

Productnr.: karte102318864
Land van oorsprong: Nederland
Keurmerk:
Lifestyle: Vegan
Gewicht: 3 kg
Maat: 40 x 55 x 100 cm
Lengte: 40
Breedte: 55
Hoogte: 100
Extra informatie

Deze kartonnen super kast kan al je boeken in duurzame stijl presenteren! Gaaf voor bijvoorbeeld in de woonkamer naast de bank.

Het FSC karton wordt geproduceerd door Smurfit Kappa, met registratienummer FSC-C103668.

Over de leverancier Kartent

Het idee van KarTent is ontstaan na het zien van de plastic berg op festivalcampings na afloop van festivals. Een op de vier festivalbezoekers laat zijn/haar tent achter na het festival. Dat moest toch duurzamer kunnen? Dat kan zeker! Want door tenten van karton te maken is hergebruik mogelijk.

Eerst werden de kartonnen tenten bij grote festivals een hit en vanaf 2019 maakt KarTent van de ingezamelde KarTenten weer nieuwe producten, die je ook bij FairFriends kunt bewonderen.

"Maar als je tenten verhuurt, dan kun je die elk jaar opnieuw gebruiken toch?!", zul je wellicht denken. Klopt! Maar uiteindelijk zullen deze plastic tenten toch op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven eindigen. Karton kan superefficiënt hergebruikt worden. Het einde van een tent is het begin van een nieuw mooi product, zonder dat nieuwe grondstoffen nodig zijn. Upcycling zoals het bedoeld is!

Herkomst Kartonnen Boekenkast 85cm

Respect voor de planeet

Alle festivaltenten van KarTent worden hergebruikt en krijgen een tweede leven in upcycled producten. Dit betekent ook minder verspilling en afval, want het beeld van festivalterreinen vol afval en achtergelaten tenten kennen we allemaal. Daarnaast is karton een volledig herbruikbaar materiaal.