Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Zout navulling 250 gram

€ 4,50

Op voorraad

Met deze navulverpakking kan de Oryx zoutmolen 2,5 keer gevuld worden. Door dit te doen bespaar...meer

Met deze navulverpakking kan de Oryx zoutmolen 2,5 keer gevuld worden. Door dit te doen bespaar je geld maar nog veel belangrijker het gaat vervuiling tegen. Inplaats van een nieuwe zout molen te kopen kan je de Oryx molen gemakkelijk vullen en keer op keer gebruiken. Oryx Desert Salt komt uit de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika. Een puur, ongeraffineerd zout, vrij van additieven en conserveermiddelen waardoor alle gezonde mineralen en spoorelementen behouden zijn gebleven. Het zout wordt op een duurzame manier gewonnen uit de afgelegen en ongerepte zoutpannen van de Kalahari woestijn. Door de puurheid heeft het zout een uitzonderlijke smaak: vol en puur, maar toch subtiel.

Productnr.: Natur108442667
Land van oorsprong: Zuid-Afrika
Inhoud: 250 gram

Over de leverancier Natural Happiness

In 2025 hebben consumenten overal toegang tot een breed scala natuurlijke drinks & bites als goed alternatief voor het aanbod van massamerken. Hierdoor kan een nieuwe standaard worden gezet in drink- en eetgedrag, welke de vitaliteit van de bewuste consument ten goede komt. Natural Happiness, een label van 2Food, zal hierin een innoverende en richtinggevende rol vervullen. Dit doen we door de import en/of distributie van mooie duurzame en gezonde merken te organiseren en deze merken te helpen bij hun promotie. 

Over de producent Oryx

Toen Samantha Skyring in juli 2000 besloot om gedurende 7 dagen 120 km door de Namibwoestijn naar de Skeleton Coast te lopen, had ze geen idee dat deze ervaring de oprichting van haar bedrijf, Oryx Desert Salt, diepgaand zou beïnvloeden.

Tijdens deze wandeling had ze verschillende krachtige en opmerkelijke persoonlijke ontmoetingen met Oryx Gazella (gemsbok). Sam was verbijsterd om te ontdekken dat gemsbokken tot twee jaar zonder water kunnen overleven, maar niet meer dan twee maanden zonder zout te likken voor het natriumchloride, mineralen en sporenelementen die essentieel zijn om te overleven in de barre omstandigheden van de woestijn. 

Deze ervaringen waren een inspiratiebron tijdens het creëren van een nieuw merk voor woestijnzout uit de Kalahari woestijn. En zo werd de Oryx, met zijn opvallende kleuren en majestueuze aanwezigheid, het symbolische icoon voor Oryx Desert Salt.

Duurzaamheid en sociale kracht
Samantha benadrukt dat ze hun kernwaarden nooit uit het oog zullen verliezen. "Lokaal, duurzaam zijn en toegang hebben tot een hernieuwbare hulpbron is altijd een belangrijke waarde voor ons geweest", stelt ze.

'We willen in harmonie met de natuur werken', vervolgt Sam. "Niet ertegen." Het zout wordt geoogst in de afgelegen, ongerepte Kalahari-woestijn uit 250 miljoen jaar oude rotsformaties waardoor ondergrondse stromen stromen. Vervolgens wordt het in de zon gedroogd bij een temperatuur van 47 °C.

"We gebruiken recyclebare glazen flessen en duurzame keramische koppen op onze molens, wat betekent dat ze vele malen kunnen worden bijgevuld met onze hervulboxen, wat natuurlijk ook goed is voor onze portemonnees van klanten."

Oryx Desert Salt is op verschillende manieren verpakt om aan de smaak en eisen te voldoen. We geloven in het ondersteunen van lokale bedrijven waar mogelijk, vooral als die bedrijven ook werken aan het versterken van gemeenschappen.

Herkomst Zout navulling 250 gram