Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Zoutmolen + navulling

€ 10,00

Op voorraad

Oryx Desert Salt komt uit de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika. Een puur, ongeraffineerd zout,...meer

Oryx Desert Salt komt uit de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika. Een puur, ongeraffineerd zout, vrij van additieven en conserveermiddelen waardoor alle gezonde mineralen en spoorelementen behouden zijn gebleven. Het zout wordt op een duurzame manier gewonnen uit de afgelegen en ongerepte zoutpannen van de Kalahari woestijn. Door de puurheid heeft het zout een uitzonderlijke smaak: vol en puur, maar toch subtiel.

Dit start pakket bevat een keramische zout molen en een navulverpakking. De keramische zoutmolen van Oryx geeft een langdurige, soepele maling. De molen kan meer dan 10 keer worden bijgevuld.

De zout navulling bevat 250 gram. Met deze navulverpakking kan de Oryx zoutmolen 2,5 keer gevuld worden. Hiermee bespaar je geld en het gaat verspilling tegen. In plaats van een nieuwe zoutmolen te kopen kun je de Oryx molen gemakkelijk vullen en keer op keer gebruiken.

Productnr.: Natur108119445
Land van oorsprong: Zuid-Afrika

Over de leverancier Natural Happiness

In 2025 hebben consumenten overal toegang tot een breed scala natuurlijke drinks & bites als goed alternatief voor het aanbod van massamerken. Hierdoor kan een nieuwe standaard worden gezet in drink- en eetgedrag, welke de vitaliteit van de bewuste consument ten goede komt. Natural Happiness, een label van 2Food, zal hierin een innoverende en richtinggevende rol vervullen. Dit doen we door de import en/of distributie van mooie duurzame en gezonde merken te organiseren en deze merken te helpen bij hun promotie. 

Over de producent Oryx

Toen Samantha Skyring in juli 2000 besloot om gedurende 7 dagen 120 km door de Namibwoestijn naar de Skeleton Coast te lopen, had ze geen idee dat deze ervaring de oprichting van haar bedrijf, Oryx Desert Salt, diepgaand zou beïnvloeden.

Tijdens deze wandeling had ze verschillende krachtige en opmerkelijke persoonlijke ontmoetingen met Oryx Gazella (gemsbok). Sam was verbijsterd om te ontdekken dat gemsbokken tot twee jaar zonder water kunnen overleven, maar niet meer dan twee maanden zonder zout te likken voor het natriumchloride, mineralen en sporenelementen die essentieel zijn om te overleven in de barre omstandigheden van de woestijn. 

Deze ervaringen waren een inspiratiebron tijdens het creëren van een nieuw merk voor woestijnzout uit de Kalahari woestijn. En zo werd de Oryx, met zijn opvallende kleuren en majestueuze aanwezigheid, het symbolische icoon voor Oryx Desert Salt.

Duurzaamheid en sociale kracht
Samantha benadrukt dat ze hun kernwaarden nooit uit het oog zullen verliezen. "Lokaal, duurzaam zijn en toegang hebben tot een hernieuwbare hulpbron is altijd een belangrijke waarde voor ons geweest", stelt ze.

'We willen in harmonie met de natuur werken', vervolgt Sam. "Niet ertegen." Het zout wordt geoogst in de afgelegen, ongerepte Kalahari-woestijn uit 250 miljoen jaar oude rotsformaties waardoor ondergrondse stromen stromen. Vervolgens wordt het in de zon gedroogd bij een temperatuur van 47 °C.

"We gebruiken recyclebare glazen flessen en duurzame keramische koppen op onze molens, wat betekent dat ze vele malen kunnen worden bijgevuld met onze hervulboxen, wat natuurlijk ook goed is voor onze portemonnees van klanten."

Oryx Desert Salt is op verschillende manieren verpakt om aan de smaak en eisen te voldoen. We geloven in het ondersteunen van lokale bedrijven waar mogelijk, vooral als die bedrijven ook werken aan het versterken van gemeenschappen.

Herkomst Zoutmolen + navulling

Peper navulling 1 Kilo
Natural Happiness
Peper navulling 1 Kilo
€ 35,00
Peper navulling 100 gram
Natural Happiness
Peper navulling 100 gram
€ 7,00
Pepermolen + Navulling
Natural Happiness
Pepermolen + Navulling
€ 15,00
Pamba Bag Katavi
Pamba
Pamba Bag Katavi
€ 39,50
Pamba Bag Ruaha
Pamba
Pamba Bag Ruaha
€ 39,50
Pamba Bag Kilimanjaro
Pamba
Pamba Bag Kilimanjaro
€ 39,50
Rawbite Cacao
Natural Happiness
Rawbite Cacao
Inhoud 12 stuk(s)
€ 24,50
Bionade Elderberry
Natural Happiness
Bionade Elderberry
Inhoud 6 flessen
€ 7,99
Natuurlijk! Denk Ik Aan Je
Natural Happiness
Natuurlijk! Denk Ik Aan Je
€ 8,55
Mysmoothie Blueberry
Natural Happiness
Mysmoothie Blueberry
Inhoud 12 stuk(s)
€ 18,50
Cool Bear Framboos
Natural Happiness
Cool Bear Framboos
€ 2,99
Waardebon € 50,00
FairFriends
Waardebon € 50,00
€ 50,00 € 55,00
Waardebon € 10,00
FairFriends
Waardebon € 10,00
€ 10,00 € 11,00
Key to your heart
Nowa
Key to your heart
vanaf € 39,95
Bowl 'Thimi Artisan' wit
Straid
Bowl 'Thimi Artisan' wit
vanaf € 11,95