Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Ecostoof Appel Rood

€ 89,00

Op voorraad

Met de Ecostoof is koken super simpel: doe alle ingrediënten in een pan, breng aan de kook en...meer

Met de Ecostoof is koken super simpel: doe alle ingrediënten in een pan, breng aan de kook en zet daarna de pan met eten in de Ecostoof. In de isolerende Ecostoof blijft het eten zo heet dat het vanzelf gaar wordt, zonder energie, zonder aanbranden maar met een bite voor de groenten. Je eten gaart vanzelf!

De Ecostoof is geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten, soep en zelfs yoghurt!

De bereidingstijd hangt af van het ingredient. Afhankelijk van het ingredient een half uur tot drie kwartier. Voor stoofvlees uiteraard langer.

De Ecostoof is geschikt voor alle soorten pannen. Van de allerkleinste pan tot en met een pan met een diameter van 26 cm en een hoogte van 16 cm.

2021EcostoofVoordelen

 

Hoe gebruik je de Ecostoof?

De heerlijkste gerechten bereiden is eenvoudig en gaat bijna vanzelf:

2021EcostoofGebruiksaanwijzing

Productnr.: Ecost-002
Lengte: 30 cm
Breedte: 30 cm
Hoogte: 30 cm
Land van oorsprong: Litouwen
Gewicht: 1,2 kg
Extra informatie

Samenstelling

2021EcostoofSamenstelling

Buitenzijde: 100% OEKO-TEX® gecertificeerd Europees linnen
Vulling: recycled textielvezels met warmte isolerende werking
Voering: recycled vilt
Reflectiemateriaal in het deksel voor infrarode warmte weerkaatsing
Bodem: Europees kurk voor extra bodemisolatie

Verpakking

De Ecostoof wordt geleverd in een kartonnen doos van 30 x 30 x 30 cm.

Wasvoorschrift

In de wasmachine op wolwas programma, niet centrifugeren.

Over de leverancier Ecostoof

Ecostoof is de oude hooikist in een nieuw jasje: een eeuwenoude bereidingswijze om maaltijden op lage temperatuur te garen zonder energie. Dat levert niet alleen een forse energiebesparing, maar vooral ook overheerlijke gerechten op.

In zijn oorspronkelijke vorm was de hooikist een houten kist, gevuld met hooi, waarin ruimte was uitgespaard voor één of meerdere pannen. De voordelen van een hooikist waren:

  1. Brandstof besparen
  2. Efficiënter gebruik van het, in de meeste huishoudens van toen, beperkte aantal branders
  3. Het voorkomen van aanbranden en doorkoken van eten
  4. Het gelijkmatig garen van eten boven en onderin de pan

Tot na de tweede wereldoorlog was de hooikist een gangbaar kookmiddel. Toen gas Nederland de standaard werd, raakte de hooikist in onbruik. Totdat de oprichters van Ecostoof, Caro Niestijl en Iris van de Graaf, de vele voordelen van de bereiding herontdekten en de hooikist tot een fraai nieuw design omtoverden: de Ecostoof!

Met de Ecostoof bereid je niet alleen heerlijke gerechten met minder energie, de Ecostoof zelf wordt ook duurzaam en sociaal geproduceerd bij familiebedrijf Baltic Flax in Litouwen. 

Over de producent Baltic Flax

Baltic Flax is een familiebedrijf in Vilnius, Litouwen dat al meer dan 30 jaar actief is. Met een passie voor de Litouwse linnentradities is begonnen met de handel in vlasvezels en is het bedrijf in de loop van de tijd uitgegroeid tot de full service linnenleverancier en -producent. 

Vlas wordt verbouwd met veel minder water en pesticiden dan katoen. Vlas, de plant waarvan linnen stof wordt gemaakt die ook voor de Ecostoof wordt gebruikt, is enorm veelzijdig. Niets van de plant wordt verspild. Van oudsher werd vlas gebruikt om linnen stoffen, lijnolie, touw, touwen en zelfs briketten te produceren voor verwarming. Vlas is, indien onbehandeld met kleurstof, volledig biologisch afbreekbaar.

Naast de duurzame grondstof zet Baltic Flax zich in voor een duurzame productie en een sociaal beleid:

De laagst mogelijke CO2-voetafdruk
Bijna al onze stoffen worden geweven in Litouwen en omliggende landen. Afwerking, naaien en andere processen worden gemaakt binnen 100 km van ons magazijn, productiefaciliteit en hoofdkantoor. Het betekent dat er niet zo veel CO2 wordt uitgestoten tijdens het verplaatsen van de productie.

Minimalisering van afval 
Alle stoffen worden zorgvuldig en economisch gesneden, dus er zijn bijna geen restjes na het snijden. Als een speciaal productontwerp wat restjes oplevert, verzamelen we deze en verkopen we ze als een assortiment linnen tapes en restanten, of geven we weg aan ambachtelijke kunstenaars die poppen, quilten en andere handgemaakte producten van linnen maken.

Sociaal beleid
We sponsoren verschillende organisaties en culturele evenementen die belangrijk zijn voor ons en onze gemeenschap. We steunen "Red Noses Clowndoctors" - een kunstorganisatie die mensen in het ziekenhuis die vreugde nodig hebben, humor en plezier brengt; Non-profitorganisatie "Artnews.lt" - een onafhankelijk online tijdschrift gespecialiseerd in hedendaagse Litouwse kunst, uitgever van kunstboeken en organisator van een conferentie voor hedendaagse kunstspecialisten "Three Uses of the Knife".

Herstellen, hergebruiken, recyclen
Dit spreekt voor zich. Als er iets kapot gaat in onze productie of het dagelijkse leven op kantoor, proberen we het te repareren. Als iemand iets niet nodig heeft, proberen we een nieuw doel voor dat ding te vinden en als we iets moeten weggooien, recyclen we het.

Herkomst Ecostoof Appel Rood

Respect voor de natuur

Buitenzijde gemaakt van OEKO-TEX© gecertificeerd duurzaam Europees linnen. De vulling en voering zijn van gerecyclede materialen.

Respect voor de planeet

De Ecostoof resulteert in minder energiegebruik bij het koken.