Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Loofah Spons

€ 2,99

Op voorraad

Wist je dat de meeste afwassponzen van kunststof zijn en niet worden gerecycled? Met de loofah...meer

Wist je dat de meeste afwassponzen van kunststof zijn en niet worden gerecycled? Met de loofah spons haal je een fantastisch alternatief voor standaard schuursponsjes in huis.

Wat maakt de loofah spons zo uniek?

Om te beginnen is deze spons 100% natuurlijk. Als je de rijpe vrucht van de loofah plant droogt en vervolgens in dunne plakken snijdt, is het resultaat verbluffend. De vrucht zit vol stevige vezels die flexibel en zacht zijn. Een (droge) spons voelt licht schurend aan. Maar je hoeft je geen zorgen te maken over pannen met een antiaanbaklaag. De vezels van spons zijn zacht genoeg en beschadigen je pannen niet.

Een ander voordeel is dat de spons in iedere kop of beker past omdat hij super buigzaam is. Ideaal materiaal, voor de afwas. Afwassen met een loofah spons een droge spons ziet er misschien niet echt uit alsof ie geschikt is voor de afwas. Maar wanneer ondergedompeld in water zwelt hij op tot echte afwasspons. Je gebruikt hem als volgt:

  • Maak vochtig met warm water
  • Gebruik (natuurlijk) afwasmiddel
  • Spoel uit en verwijder vuil na gebruik
  • Laat de loofah spons drogen tot de volgende vaat
  • Oud en versleten? gooi ‘m gewoon in de compostbak! Het is immers een gedroogde vrucht.

Onderdeel van een groenere wereld sinds onze samenwerking met de International Association of Human Values en Eden Reforestation Projects (ERP) planten wij voor iedere aankoop een boom. Dit doen we samen ERP, een wereldexpert op het gebied van bomen planten. Zij zijn operatief in 8 verschillende landen op drie continenten en hebben inmiddels al bijna 500 miljoen bomen op de teller staan.

Productnr.: Bambo-117120
Materiaal: Bamboe
Land van oorsprong: China
Lifestyle: Vegan

Over de leverancier The Bamboovement

De missie van The Bamboovement: al het plastic afval de wereld uit helpen door alledaagse wegwerpproducten te vervangen door producten van duurzaam bamboe.

De oprichter van The Bamboovement vertelt: ‘Tijdens een roadtrip in de zomer van 2018 door Zuid-Europa, was ik op een prachtig strandje in Galicië en moest tot mijn spijt constateren dat zelfs dát mooie plekje op de wereld bezaaid was met afval. Daarom besloot ik tot een dagelijkse beach clean-up. Met een groep mensen brachten we kilo’s plastic bijeen: lege flessen en vaten, touw in alle kleuren, kapot speelgoed…
Helaas troffen we ook een halfdode baby zeemeeuw aan, die we naar de strandwacht brachten. De strandwachter vertelde dat de maag van het beestje waarschijnlijk vol zat met plastic en dat meeuwen dat meestal niet overleven. We hebben het dier bij de strandwacht achtergelaten. Het is me niet bekend hoe het met hem is afgelopen.

Maar het arme zeemeeuwtje bracht wel mijn gedachten bij Simon uit Indonesië, wiens droom het is de wereld te verduurzamen met bamboe. Wat zou het mooi zijn als we door het gebruik van bamboe geen dierenleed meer veroorzaken, zoals bij die kleine meeuw.

Dat was de start van The Bamboovement. Met deze beweging wil ik door het daadwerkelijk aanbieden van alternatieven steeds meer mensen en organisaties inspireren en ertoe aanzetten onze alledaagse plastic producten waar we zo aan gewend zijn, te vervangen door producten van bamboe. Onze wereld heeft al die plastic gebruiksvoorwerpen namelijk absoluut niet nodig.

Daarom vervaardigen we een groeiende collectie handige vervangers van plastic producten, allemaal van FSC gecertificeerd bamboe van hoge kwaliteit.
Sluit je aan bij The Bamboovement!’

(Licentie The Bamboovement: FSC-C117418)

Over de producent Zoso Craft

Gelegen in Zhejiang, China, ook wel bekend als het hart van bamboe in China, werkt Martin met zijn familie en collega’s aan het duurzaam produceren van bamboe producten. Opgericht in 2007 als familiebedrijf, zetten ze zich nog continue in voor nieuwe innoverende producten die onze wereld een stukje schoner maken. Naast de fabriek staat een prachtig bamboe bos. Ze zeggen dat je er in het voorjaar het bamboe zelf kan horen groeien. Echt waar. Het MOSO bamboe wat gebruikt wordt voor veel producten kan namelijk tot wel één meter per dag groeien. 

Het familiebedrijf van Martin, Zoso Craft, is opgericht met als doel om huishoudens bekend te laten worden met duurzame, plastic-vrije producten die de wereld niet schaden. Daarom wordt alles geproduceerd volgens de FSC richtlijnen. Martin is constant op zoek naar het verder verduurzamen van hun producten. Zo zijn de haartjes van de bamboe tandenborstels altijd nog een obstakel geweest als het gaat om duurzaamheid. We zijn enthousiast met een nieuw alternatief dat ze hebben ontdekt. Namelijk Nylon 610. Dit is gemaakt van natuurlijke castor olie in plaats van aardolie. Het is nog niet helemaal biologisch afbreekbaar maar een mooie stap in de goede richting. 

Bij The Bamboovement zijn wij trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd met Martin en zijn team. Samen werken we aan het vervangen van plastic producten die onze wereld makkelijk kan missen. Daarom zijn wij blij met elk plastic product dat we kunnen vervangen met onze duurzame alternatieven.

Herkomst Loofah Spons

Respect voor de natuur

De bamboe producten zijn FSC gecertificeerd (registratienummer CU-COC-828395-LZ). Bamboe groeit snel en neemt veel CO2 op.

Respect voor de planeet

De bamboeproducten zijn vrijwel geheel van natuurlijke materialen en daardoor 100% recyclebaar.