Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

RVS soep- en saladekom 13 cm - mat gepolijst

Hoeveelheid Eenheidsprijs
t/m € 4,50
vanaf 3 € 4,25
vanaf 5 € 3,95

Op voorraad

Een allround kom geschikt voor bijvoorbeeld soep, saus, dessert en salades. Tevens zeer geschikt...meer

Een allround kom geschikt voor bijvoorbeeld soep, saus, dessert en salades. Tevens zeer geschikt als drink- of voederbakje voor je huisdier. De kom is aan de buitenzijde mat gepolijst, wat een moderne en luxe uitstraling geeft. 

RVS is populair in omgevingen waar je moet kunnen vertrouwen op je materiaal. In het leger, voor bushcraft, outdoor, camping, de scouting, op schepen en bij mountaineers. Maar ook superhandig tijdens BBQ's, festivals, picknicks en op de camping.

Duurzamer dan dit servies is bijna niet mogelijk. Waarom?

 • Het is oersterk en (de geprezen kwaliteit van onze producent) gaat niet zelden meerdere generaties mee. In Aziatische landen wordt het (daarom) vaak als huwelijksgeschenk gegeven: een levenslange herennering aan de gever. 
 • Het is daadwerkelijk 100% circulair. Dus niet alleen in theorie, maar ook in praktijk. Voor het hergebruiken van de meeste circulaire materialen is een ingewikkeld proces nodig, dat vaak nog niet in praktijk wordt gebracht. Van gebruikt RVS kan, zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen, weer nieuw RVS worden gemaakt. Enkel door om te smelten. Je oude RVS is daarom daadwerkelijk geld waard! Je kunt het daarvoor bij een inzamelingspunt voor oude metalen brengen.
 • Voor het vervoer is tot 90% minder verpakkingsmateriaal nodig dan voor elk ander servies. Dat is goed nieuws voor het milieu! RVS is bijvoorbeeld onbreekbaar en hoeft in tegenstelling tot keramiek en glas niet voorzien te worden van opvulmateriaal of stevige dozen. Ook is het enorm sterk en vormvast, wat niet geldt voor plastics, bamboe of hout. 

Zijn er meer voordelen, behalve duurzaamheid? Jazeker!

 • RVS is hygiënisch en heel eenvoudig te reinigen en roest (uiteraard) niet. Niet voor niets wordt RVS in de meeste professionele keukens veel toegepast. 
 • RVS is licht gewicht. Vergelijkbaar met kunststof servies, maar veel sterker!
 • Zelfs bij veelvuldig gebruik komen geen schadelijke stoffen vrij, zoals bij veel plastics. Voor Straid-producten is bovendien hoogwaardig 'food grade 18/8 quality' RVS gebruikt. 

Is er dan geen enkel nadeel te noemen? Eerlijk is eerlijk, er zijn wat nadeeltjes:

 • RVS geleid warmte beter dan je van ander servies bent gewend. Dus op de juiste plek of met een servet of theedoek beetpakken wanneer er hete spijzen of dranken worden geserveerd.
 • RVS is in één kleur leverbaar. En dus ook geen bonte prints of versiersels. Dat is een keuze, want alleen dan is 100% circulair eenvoudig mogelijk. De één zal het saai vinden, de ander (zoals wij) chique en praktisch (minder 'keuzestress')
 • RVS kan niet in de magnetron.
 • Bij reinigen in de vaatwasser kunnen tijdens het drogen wat droogvlekjes achterblijven. Kan geen kwaad en je kunt ze eenvoudig met een droge theedoek nadrogen.
 • Voor de productie van iedere soort staal is veel energie nodig. Daar staat weer tegenover dat het 'een leven lang' meegaat. 

Een perfect product voor wie van praktisch en duurzaam houdt!

 

Extra informatie

 

Diameter: 13 cm
Hoogte: 5,5 cm
Inhoud: 330 ml
Gewicht: 305 gram

Niet geschikt voor de magnetron.

Kan zonder problemen in de vaatwasser. Er kunnen wel wat lichte en onschuldige droogvlekjes zichtbaar zijn, die verdwijnen door met een (droge) doek schoon te vegen.

Tip: Ook zeer geschikt als drink- of voederbak voor je huisdier.

Productnr.: Straid705025
Land van oorsprong: Nepal
Lifestyle: Vegan
Materiaal: RVS ('RoestVrij Staal')
Inhoud: 330 ml
Lengte: 13 cm
Breedte: 13 cm
Gewicht: 305 gram
Extra informatie

Diameter: 13 cm
Hoogte: 5,5 cm
Inhoud: 330 ml
Gewicht: 305 gram

Niet geschikt voor de magnetron.

Kan zonder problemen in de vaatwasser. Er kunnen wel wat lichte en onschuldige droogvlekjes zichtbaar zijn, die verdwijnen door met een (droge) doek schoon te vegen.

Tip: Ook zeer geschikt als drink- of voederbak voor je huisdier.

Over de leverancier Straid

Onder de naam Straid importeren we sinds 2007 producten uit Nepal. Meestal is dat maatwerk in opdracht van bedrijven en organisaties. Daarnaast presenteren we een selecte collectie via FairFriends direct aan consumenten.

Vanaf het prille begin vormen drie pijlers het fundament onder onze visie

Werk
Een klein woord, dat het verschil kan maken tussen leven en overleven. Door samen met gepassioneerde ondernemers in ontwikkelingslanden verrassende kwaliteitsproducten te maken, vergroot Straid hun zelfredzaamheid.

Duurzaam
Een woord met veel betekenissen en vaak achteloos gebruikt…
Voor Straid is het een doel: onze prachtige planeet beter willen achterlaten dan we die aantroffen. Het gaat immers om de leefomgeving, waar onze kinderen deel van uitmaken.

Transparant 
Straid is trots op de producenten, die trots zijn op hun producten. Niet zomaar ergens door iemand gemaakt, maar door mensen die op deze planeet wonen en volgende generaties een betere toekomst willen geven. Straid levert daarom niet alleen de producten, maar vertelt daarbij ook het trotse verhaal van de producent.

Straid is een samenvoeging van fair made (eerlijk en goed geproduceerd), direct trade (zonder tussenhandel) en sustainable aid (duurzame relaties en duurzame steun).

Over de producent Hulas

Hulas is een begrip in Nepal. Bijna iedere Nepalees prijst de hoge kwaliteit van het product uit eigen land. Dat is vrij uniek, want bijna alles in dit prachtige Himalaya-land wordt vanuit China en India geïmporteerd. 

Hoe groot en gerespecteerd Hulas ook is in eigen land, daarbuiten kent bijna niemand dit bedrijf. Het familiebedrijf was dan ook blij verrast toen Straid interesse toonde. Want Hulas maakt producten van RVS en die blinken, bijna letterlijk, uit in praktisch gebruik en is ook nog eens super duurzaam.

Bovendien produceert Hulas in een uithoek van Nepal, waar een hoger werkloosheid is. Door juist daar te produceren, wordt voorkomen dat steeds meer mensen naar de grote (hoofd)stad trekken of het land verlaten om onder mensonwaardige omstandigheden in het buitenland te gaan werken.

De productie omstandigheden zijn naar westerse maatstaven vrij primitief. De kennis en middelen om dit te verbeteren ontbreken. We willen Hulas hier graag bij helpen en het verkopen van hun producten maakt dat mogelijk. 

 

Herkomst RVS soep- en saladekom 13 cm - mat gepolijst

Respect voor de planeet

RVS is volledig herbruikbaar en gaat gemiddeld veel langer mee dan vergelijkbare producten van andere grondstoffen (zoals keramiek, hout, bamboe, glas of plastic).