Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Candlebags 'Dutch Canal House'

€ 5,50

Gratis verzending

Op voorraad

Sfeerlichten en -makers! Met een waxinelichtje in een glaasje in het sfeerlicht ontstaat een...meer

Sfeerlichten en -makers! Met een waxinelichtje in een glaasje in het sfeerlicht ontstaat een prachtig schijnsel. In een geschenkenvelop zitten drie lokapapieren 'grachtenhuizen' in de kleuren van de Nederlandse vlag. Doordat het papier vezels bevat krijgen ze een gezellige uitstraling.

Loktapapier is afkomstig van de loktaplant, die alleen in de Himalaya groeit. Nadat de heester is gesnoeid, wordt de bast verwijderd en met zout tot papierpulp verwerkt. De loktaplant groeit weer door, waardoor loktapapier een ecologisch verantwoorde keuze is.

Dit type papier werd lang geleden door tibetanen gebruikt voor hun gechriften en tot in de jaren 90 waren Nepalese overheden verplicht alle officiele documenten op dit papier af te drukken.

Productnr.: Straid12301
Land van oorsprong: Nepal
Materiaal: Papier

Over de leverancier Straid

Straid importeert sinds 2007 uit Nepal. Meestal is dat maatwerk in opdracht van bedrijven en organisaties. Daarnaast presenteren we een selecte collectie via fairfriends direct aan consumenten. 

Vanaf het prille begin vormen drie pijlers het fundament onder onze visie:

Werk. Een klein woord, dat het verschil kan maken tussen leven en overleven. Door samen met gepassioneerde ondernemers in ontwikkelingslanden verrassende kwaliteitsproducten te maken, vergroot Straid hun zelfredzaamheid.

Duurzaam. Woord met veel betekenissen en vaak achteloos gebruikt.. Voor Straid is het een doel: onze prachtige planeet beter willen achterlaten dan we die aantroffen. Het gaat immers om de leefomgeving waarvan onze kinderen deel uitmaken.

Transparant. We zijn trots op onze producenten. Zij zijn trots op hun producten, niet zomaar ergens door iemand gemaakt, maar door mensen die op deze planeet wonen en volgende generaties een betere toekomst willen geven. Dat verhaal vertellen we, het trotse verhaal van de producent.

Straid is een samenvoeging van fair made (eerlijk en goed geproduceerd), direct trade (zonder tussenhandel) en sustainable aid (duurzame relaties en duurzame steun)

Herkomst Candlebags 'Dutch Canal House'

Nature Story

De sfeerlichten zijn gemaakt van Loktapapier. Dit is een traditionele papiersoort waarvoor bomenkap overbodig is. De 'leverancier' is namelijk een heester, die alleen in de Himalaya groeit. Deze wordt gesnoeid en groeit daarna verder. Voor de verdere productie volstaan heet water en wat zout. Voor het kleuren van deze sfeerlichten zijn alleen natuurlijke verfstoffen gebruikt.

Lawaaimakers
Qukel
Lawaaimakers
vanaf € 13,95
Slof 'Brown Sheep'
Straid
Slof 'Brown Sheep'
€ 23,95
Slof 'Grey Sheep'
Straid
Slof 'Grey Sheep'
€ 23,95
Kinderslof 'Vos'
Straid
Kinderslof 'Vos'
€ 15,95
Kinderslof 'Draak'
Straid
Kinderslof 'Draak'
€ 15,95
Ketting Jasseron voor Bengeltje
Bengeltjesshop
Ketting Jasseron voor Bengeltje
vanaf € 6,50
Geluksengel Levi
Bengeltjesshop
Geluksengel Levi
€ 9,50
Beschermengel Semira
Bengeltjesshop
Beschermengel Semira
€ 8,00
Handje keramiek
Straid
Handje keramiek
€ 4,50
Viltwol 'Bheda'
Creaid
Viltwol 'Bheda'
Inhoud 25 Gram (€ 0,06 / 1 Gram)
€ 1,50
Vilt balletjes mix 1,5 cm
Creaid
Vilt balletjes mix 1,5 cm
Inhoud 20 Gram (€ 0,18 / 1 Gram)
€ 3,50
Viltballetje 2,0 cm
Creaid
Viltballetje 2,0 cm
€ 1,95