Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Astra scheermesjes double Edge

€ 1,49

Op voorraad

Varianten:

Astra scheermesjes - Astra superior platinum Origineel werden de astra superior platinum...meer

Astra scheermesjes - Astra superior platinum

Origineel werden de astra superior platinum scheermesjes geproduceerd in Tsjechië. Deze productie hield 20 jaar aan, totdat Gilette in 1996 de fabriek en daarmee de lange ervaring in de productie van scheermesjes opkocht. Gilette verplaatste de productie naar Sint Petersburg in Rusland, waar ze op dit moment nog steeds geproduceerd worden. De scheermesjes hebben een platinum coating waardoor ze langer meegaan. Dit bespaart je geld! Astra scheermesjes zijn namelijk duidelijk goedkoper dan plastic wegwerpmesjes!

Double edge scheermes

Double edge scheermesjes houdt simpelweg in dat je met beide kanten van het mesje kunt scheren. Ze passen dan ook perfect in de double edge safety razor.

Welke double edge scheermesjes passen bij mij?

Astra superior platinum scheermesjes waarderen we met een scherpte van 4 op een schaal van 5. De ultradunne scheermesjes zijn vooral geschikt voor normale huidtypes en dikkere en langere haar- en baardgroei en raden wij vooral aan als je al wat meer ervaring hebt met je double edge safety razor. Begin je net met scheren met duurzame scheermes? Of heb je relatief dunner haar? Dan zijn de Derby scheermesjes wellicht meer geschikt. Deze zijn minder scherp en zullen wellicht beter bij je passen.

Zero waste scheren

Safety razors zijn een effectieve manier van plastic verminderen in je badkamer. astra scheermesjes worden per 5 verpakt in paraffinepapier. Dit garandeert de veiligheid, steriliteit en lange houdbaarheid van de mesjes. Hierdoor is meteen ook de verpakking volledig plasticvrij. Daarnaast kan je de mesjes zelf ook nog eens recyclen. Mocht je in jouw gemeente plastic, metaal en drinkpakken niet apart kunnen inleveren, alsnog geen probleem! Omdat de mesjes puur metaal zijn (zonder vastzittend plastic zoals bij wegwerp scheermesjes), zijn ze makkelijk magnetisch te scheiden uit het 'normale' afval door afvalbedrijven!

Productnr.: Blokz1305
Land van oorsprong: Rusland

Over de leverancier Blokzeep

Sofia en Jeroen, de oprichters van Blokzeep, zijn hun ondernemersavontuur aangegaan omdat ze vinden dat duurzame cosmetica een veel te kleine plek innemen in de markt. Voor hen is een plasticvrije badkamer heel gewoon, voor jou ook? Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen.

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dieproefvrij.

Onze verpakkingen zijn geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. 

Alle zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot! Zo zorgt Blokzeep ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.

Herkomst Astra scheermesjes double Edge

Respect voor de natuur

Blokzeep gebruikt vrijwel uitsluitend natuurlijke ingrediënten en wil daarover transparant zijn. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan. Er worden geen parabenen en SLS gebruikt, de meeste producten zijn palmolievrij.

Respect voor de planeet

De verpakkingen zijn plasticvrij en cradle-to-cradle (circulair, recyclebaar). Er wordt minder CO2 uitgestoten doordat geen water, zoals bij vloeibare producten, wordt vervoerd.