Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Verzenden

Verzendkosten

Voor verzendingen rekent fairfriends de volgende tarieven, tenzij bij het product 'gratis verzending' vermeld wordt:

  • Nederland: € 5,50. Vanaf € 75,00 kosteloze verzending.
  • België en Duitsland € 8,95 
  • Landen Europese Unie € 14,95
  • Overige landen € 22,95

Verzending is (nog) niet naar alle landen mogelijk. Kun je een land niet vinden tijdens het afrekenen, neem dan contact op zodat we kunnen onderzoeken of verzending toch mogelijk is.

Afleveradres
Als je bij fairfriends koopt, kun je er voor kiezen om op een adres naar keuze te laten bezorgen. Dan kan je eigen adres zijn of een ander adres. Je bestelling kan echter niet worden afgeleverd op een postbusadres.

Levertijd
Bij fairfriends kun je eenvoudig bij verschillende aanbieders kopen. Zij versturen de producten zelf en dat kan betekenen dat je meerdere pakketten ontvangt als je meerdere producten bestelt. De leverancier verzend je aankoop binnen één werkdag na aankoop, tenzij anders vermeld. Vaak wordt je bestelling dezelfde dag al verzonden en is de kans groot dat je het de volgende dag krijgt bezorgd.

Binnen Europa wordt je bestelling meestal binnen 4 à 5 werkdagen bezorgd. Wanneer je pakket langs een douanecontrole moet of verzonden wordt naar een adres buiten Europa, duurt de verzending langer. Onze ervaring is gemiddeld ongeveer 8-14 dagen. Deze termijnen gelden niet voor bestellingen die je doet op zaterdagen, zondagen en feestdagen. 

Volg je pakket
Nadat je een bestelling hebt gedaan bij fairfriends, ontvang je meestal een e-mail met daarin een track&trace nummer. Hiermee kun je je pakket volgen tot aan je voordeur. Vaak kun je hiermee ook het tijdstip van bezorgen zelf kiezen. Wanneer je niet thuis bent om je bestelling in ontvangst te nemen, zal de chauffeur het pakket bij een buur proberen af te leveren en als dat niet lukt een tweede poging doen om je pakket te bezorgen. Als je dan niet aanwezig bent kun je je pakket veelal afhalen in het dichtstbijzijnde depot of de dichtstbijzijnde pakketshop.

Verpakking
Wij verpakken je pakketje met veel zorg, zodat je je bestelling in goede orde ontvangt. We proberen de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te beperken en materialen te hergebruiken (zoals dozen, die vaak geschikt zijn voor een tweede of derde leven). Zo verkleinen we de belasting op onze planeet weer een beetje.

Zijn je producten bij aankomst toch beschadigd, dan verzoeken we je contact op te nemen met onze klantenservice.

Na ontvangst
Nadat je je bestelling hebt ontvangen, heb je nog 14 dagen de tijd om over je aankoop na te denken. Mocht je de bestelde artikelen niet willen houden, dan kun je deze binnen de termijn van 14 dagen terugsturen. De artikelen dienen onbeschadigd en ongebruikt, en in voorkomende gevallen met aangehecht, origineel label teruggestuurd te worden, naar het bijgeleverde antwoordnummer. Wanneer je artikel beschadigd is op het moment dat je het ontvangt, vragen we je om direct te bellen met onze klantenservice: +31 35 8872488. Of contact op te nemen via service@fairfriends.nl.