Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Over FairFriends

fairfriends is ontstaan uit de ambitie om de wereld duurzaam leefbaar te houden en mooier aan volgende generaties achter te laten. Steeds meer mensen voelen zich daarvoor verantwoordelijk en willen kiezen voor eerlijk en duurzaam. fairfriends wil die keuze makkelijker en leuker maken!

Steeds meer producten worden online verkocht. Meestal verschijnt een titel, een foto en een bestelknop. Dat vinden wij raar. Want waarom zou je producten die met passie en een missie zijn gemaakt, zonder die passie en misse presenteren? Juist het verhaal maakt deze producten speciaal! 

Gemak dient de mens. Dus, hoe gemakkelijker het wordt om te kiezen voor een kwaliteitsproduct mét een goed verhaal, hoe eerder je daarvoor kiest. Dat verklaart het succes van de online warenhuizen als Amazon en Bol.com: alles onder één virtueel dak! Daar verkopen ze ook producten met een goed verhaal, maar vindt ze maar eens! Dat vinden wij raar. Wij zijn blij en gelukkig als fairfriends hét eerlijk en duurzaam online warenhuis wordt.

Een mooi verhaal is leuk, maar voor een goed verhaal is meer nodig. Het moet je overtuigen, inspireren en bovenal het gevoel geven dat het waar is. Dat vergt vaak méér dan een keurmerk. Dat vraagt om transparantie en korte ketens. Bij fairfriends zijn tussenhandelaren niet welkom. Een aanbieder bij fairfriends produceert of importeert en kan een persoonlijke band met de fabrikant aantonen. Het gepresenteerde verhaal maakt een directe en respectvolle relatie met de producent aannemelijk.

Aanbieders bij fairfriends ondernemen no-nonsense, sociaal en duurzaam. Hun producten zijn wat ze zijn en worden niet mooier of beter gemaakt met marketingtrucs en verkooppraat. Geen schreeuwerige kortingsacties. Geen 'verborgen' kleine lettertjes. We belonen geen goede intenties, maar wél goed gedrag. Daarom ontvang je fairpoints, spaarpunten die je ontvangt als beloning voor je duurzame koopgedrag. Bij fairfriends koop je niet goedkoper, maar word je een Goed Koper!

fairfriends heeft een duidelijke en eenvoudige missie: bijdragen aan een betere wereld en de transitie naar een rechtvaardige, duurzame wereld. Zonder jou, als individu of als bedrijf, blijft het bij woorden. We rekenen daarom ook op jou!

En wie is fairfriends?

fairfriends wil alles behalve anoniem zijn. Wat je ziet is immers allemaal gerealiseerd door mensen. Die mensen stellen we daarom graag aan je voor:

     
Natasja Lazoe
Ons online kei in tekst en beeld. Werkte ruim 15 jaar als webredacteur bij de Publieke Omroep. Een heldere en aansprekende online presentatie in woord en beeld is haar passie. Daarnaast is zij ook werkzaam in het basisonderwijs.
Gwendolin van der Krogt
Superhandig in productmanagement. Sociaal en no-nonsense. Succesvol als relatiemanager, maar bovenal de taarten en ander lekkers die zij in haar vrije tijd maakt zijn onweerstaanbaar.
Marcel Rector
De grondlegger van fairfriends. Zijn overtuiging is dat de wereld beter en mooier maken begint met verantwoord en gepassioneerd te ondernemen. Als iedere ondernemer met hart en hoofd werkt, dan hoeft een consument niet meer te kiezen: elk product is dan duurzaam, eerlijk en verantwoord gemaakt! Winst is alleen nodig om in die betere wereld te kunnen investeren.