Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Slaapdoekje

vanaf € 9,95

Varianten:

De geur is het best ontwikkelde zintuig van een pasgeboren baby. De geur van de moeder is...meer

De geur is het best ontwikkelde zintuig van een pasgeboren baby. De geur van de moeder is bekend, maar die van vader niet. Om snel ook vader's geur vertrouwd te laten zijn, zijn deze slaap- en knuffeldoekjes ideaal. Maar ook moeder's geur kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de oppas en je kindje een relaxte avond te bezorgen!


Qukel staat voor speelgoed met een verhaal. Speelgoed dat interactie bevordert en bovendien vooral leuk is om mee te spelen, voor vaders en hun kleintjes van 0-3 jaar. Door de speeltips en de weetjes zijn ze extra aantrekkelijk voor vaders. Alle Qukel speeltjes zijn van katoen met biologisch afbreekbare verf gemaakt. In het kleurenpalet is rekening gehouden met rustige maar toch aantrekkelijke kleuren voor de allerkleinsten. Elk speeltje is met de hand gemaakt en is daarmee uniek. De producten kunnen onderling een klein beetje verschillen. Op alle producten zie je prachtig borduurwerk.

Productnr.: Qukel_Q1.1
Keurmerk:
Land van oorsprong: India
Leeftijd: 0-3 maanden
Extra informatie

Afmeting: 20 bij 20 cm.

Over de leverancier Qukel

Qukel maakt speelgoed voor vaders en de allerkleinsten. Speeltjes die meteen wat vertellen over de ontwikkeling van het kind. Om al spelend en met veel plezier samen te ontdekken. Fairtrade gemaakt uiteraard.

Machteld Burema-Pijzel (kinderpsycholoog en marktonderzoeker), Aafke van Sprundel (communicatie specialist en antropologe) en Gerard Krijger (vader, radiochemicus en bioloog), zijn de grondleggers van Qukel speelgoed. Maar Qukel begon feitelijk met de geboorte van Gerard’s eerste zoon Ivar. “Hoe kom ik er achter wat er eigenlijk allemaal omgaat in het hoofdje van die kleine?”, was een van zijn eerste gedachtes.

Hij volgde een cursus ontwikkelingspsychologie van 0-3 jarigen, door dr. Ewald Vervaet. Met Aafke en Machteld ontstond al snel het idee om de kennis over de ontwikkeling van kleine kinderen toe te passen op een speelgoedlijn voor ouders met jonge kinderen. Want in feite is er helemaal nog geen speelgoed dat echt gericht is op de interactie tussen ouder en kind. Na veel onderzoek en gesprekken met ouders kwam het drietal op het idee om het concept echt op vaders te richten. Moeders en hun kleintjes krijgen al veel aandacht kort na de geboorte. Met behulp van Dutch Design in Development (DDiD) vonden ze de ontwerpster Annemiek van Wees (Dutch Kimchi) die de productie van de fairtrade producten in India (CRC Exports) heeft geoptimaliseerd.

Qukel is een handelsnaam van Speelmaat BV
KvK-nummer: 50969943
BTW nr: NL823021312B01

Over de producent CRC Exports

Het Craft Resource Center in West-Bengalen bestaat uit een fairtrade organisatie waarbij tientallen kleine producenten van (deel)producten zijn aangesloten. De producenten exporteren gezamenlijk via CRC Exports. Bij de productie van het Qukel speelgoed zijn 3 kleine producenten betrokken. CRC Exports is in 2005 opgezet om de werknemers in betere levensomstandigheden te kunnen voorzien en de kinderen naar school te kunnen laten gaan.

Herkomst Slaapdoekje

Nature Story

Gemaakt van biologisch gecertificerd katoen.

Planet Story

Reststof dient als vulling. Kleurstofresten worden afgebroken via zuiveringsinstallatie.

Pyjamazak
With a touch of Rose
Pyjamazak
€ 12,50
Luierzak
With a touch of Rose
Luierzak
€ 19,95
Kruikzak
With a touch of Rose
Kruikzak
€ 9,95
Grote spuugdoekjes
With a touch of Rose
Grote spuugdoekjes
€ 9,95
Doedoe-kje
With a touch of Rose
Doedoe-kje
€ 12,95
Draagdoek
With a touch of Rose
Draagdoek
€ 54,95
Slaapzak met mouwen
With a touch of Rose
Slaapzak met mouwen
vanaf € 33,50
Slaapzak zonder mouwen
With a touch of Rose
Slaapzak zonder mouwen
vanaf € 29,95
Deken
With a touch of Rose
Deken
€ 69,95
Kinderslof 'Vos'
Straid
Kinderslof 'Vos'
€ 15,95