Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Woudjes geschuurd

Woudjes geschuurd
€ 19,95

Varianten:

Begin met Woud met deze 24 originele Woudjes van duurzaam hout uit Nederland. De Woudjes zijn...meer

Begin met Woud met deze 24 originele Woudjes van duurzaam hout uit Nederland. De Woudjes zijn handgezaagd in Leiden en worden verpakt en verstuurd in een milieuvriendelijk zakje van organisch katoen.

Bij de ongeschuurde Woudjes wordt schuurpapier meegeleverd (tijdelijk niet leverbaar).


Extra informatie

Afmeting Woudjes: 4,5 x 4,5 x 1,5 cm

Gewicht: 450 g

Productnr.: woud_01
Land van oorsprong: Nederland
Lifestyle: Vegan
Materiaal: Hout
Extra informatie

Afmeting Woudjes: 4,5 x 4,5 x 1,5 cm

Gewicht: 450 g

Over de leverancier Woud

In de zomer van 2019 was ik met mijn kinderen in de weer met Kapla (houten plankjes). Zowel mijn kinderen als ik raakten redelijk snel uitgekeken op deze plankjes en ik vroeg me af of ik een uitdagender vormpje zou kunnen bedenken dat zowel in 2D als 3D te bouwen is.

Begin 2020 waren de ‘Woudjes’ klaar! Een blokje van gecertificeerd Nederlands beukenhout, met de hand gezaagd door timmermannen in Leiden en daarna zelf stuk voor stuk geschuurd. Het zakje is in India geproduceerd van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) maakt het plaatje compleet! Het GOTS certifcaat garandeert dat de werknemers in India een leefbaar loon krijgen en verzekerd zijn van goede arbeidsomstandigheden.

Door het gebruik van gecertificeerd hout en biologisch katoen en voornamelijk lokale productie probeer ik bij te dragen aan een duurzame samenleving én direct de lokale economie te ondersteunen. Zeker in deze periode vind ik dit extra belangrijk.

Wat ik verder zeer belangrijk vindt is dat bij de productie van plastic speelgoed schadelijke stoffen vrijkomen en bij het maken van houten speelgoed niet. Elk verkocht zakje Woud zorgt ervoor dat er waarschijnlijk minder plastic speelgoed wordt verkocht!

Als je je bedenkt dat veruit het meeste speelgoed bij het afdanken in de afvalbak en daarna in de verbrandingsoven terecht komt en een kilo plastic dan 3,53 kilo CO2 uitstoot en een kilo hout slechts 1,6 kilo CO2, dan is de keuze voor houten speelgoed helemaal gemakkelijk.

Herkomst Woudjes geschuurd

Respect voor de planeet

Lokaal in Nederland gemaakt van duurzaam hout.