Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints
Bengeltjesshop

BengeltjesShop

Deze schattige bescherm- en geluksengeltjes, Bengeltjes genaamd, worden vervaardigd door kansarme moeders uit zuid Afrika. Stichting Angels4Angels (in samenwerking met de BengeltjesShop) helpt mensen uit de krottenwijk Thembalethu (Westkaap/Zuid Afrika), aan werkgelegenheid en betere leef- en woonomstandigheden.

Marieke Bunnik is de drijvende kracht achter Angels4Angels. Ze werkt al jaren in zuidelijk Afrika en is er altijd van bewust geweest hoe bevoorrecht ze is, dat haar wiegje in Nederland heeft gestaan en heeft daarom oog voor de kansarme en minderbedeelde medemens. Dit is haar drijfveer geweest voor het opzetten van Stichting Angels4Angels. 

Haar ervaring als sieraden ontwerpster brengt ze over op kansarme moeders uit Thembulethu. Zij helpen Marieke met het vervaardigen van bescherm-en geluksengeltjes onder de merknaam "B’engeltjes". Ze ontvangen hiervoor een salaris, waarmee ze kunnen voorzien in hun dagelijkse behoeften.

De B'engeltjes worden verkocht in Nederland via deze webshop en op fairs, evenementen, markten en braderieën. Van de opbrengst worden nieuwe materialen gekocht en kunnen de dames opnieuw worden ingehuurd, om zo de samenwerking voort te zetten. Een gedeelte van de verkopen gaat naar de stichting waar elk jaar een nieuw project mee wordt gedaan. Zo hebben de medewerksters Veronica en Regina allebei een nieuw huisje gekregen en een 'kickstart' in een eigen business zodat ze in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien bij afwezigheid van Marieke.

Het laatste project dat in maart 2018 is gerealiseerd, is een kinderdagverblijf voor 20 kindjes van 0 tot 5 jaar.

Filters sluiten
van tot
  •  
2 van 3
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Geluksengel Wangari
Bengeltjesshop
Geluksengel Wangari
€ 8,00
Geluksengel  Yibanathi
Bengeltjesshop
Geluksengel Yibanathi
€ 11,00
Geluksengel Fee
Bengeltjesshop
Geluksengel Fee
€ 8,00
Beschermengel Cheyenne
Bengeltjesshop
Beschermengel Cheyenne
€ 11,00
Beschermengel  Jasmin
Bengeltjesshop
Beschermengel Jasmin
€ 8,00
Geluksengel Sikona
Bengeltjesshop
Geluksengel Sikona
€ 9,50
Geluksengel Levi
Bengeltjesshop
Geluksengel Levi
€ 9,50
Beschermengel Cely
Bengeltjesshop
Beschermengel Cely
€ 8,00
Geluksengel Matz
Bengeltjesshop
Geluksengel Matz
€ 9,50
Beschermengel Rafaella
Bengeltjesshop
Beschermengel Rafaella
€ 8,00
Geluksengel  Linyani
Bengeltjesshop
Geluksengel Linyani
€ 11,00
Geluksengel Sky
Bengeltjesshop
Geluksengel Sky
€ 8,00
2 van 3