Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Deodorant Crème - Lavendel

€ 8,95

Op voorraad

Lavendel is vooral bekend vanwege haar zachtzoete zomergeur. Maar behalve dit is Lavendel ook...meer

Lavendel is vooral bekend vanwege haar zachtzoete zomergeur. Maar behalve dit is Lavendel ook bij velen geliefd vanwege haar verzorgende werking. De Lavendel verzorgt je huid, beschermt het en maakt je huid heerlijk zacht. Verder zijn de werkzame ingrediënten in onze natuurlijke deodorant maïszetmeel en zuiveringszout. Deze stoffen absorberen vocht op natuurlijke wijze en zijn dus ideaal tegen transpiratie.

Wat maakt crème deodorant duurzaam?

Laten we beginnen bij het begin. Deze natuurlijke deodorant crème is duurzaam om drie redenen:

  • Onze deo crème is verpakt in een aluminium blikje, wat het hoogste recyclingspercentage heeft (95%) van alle mogelijke verpakkingen. Daarnaast zijn onze stickers van PaperWise – landbouwafval (huh, wat is dat? – lees hier meer) gemaakt.
  • Onze crème deodorant bevat 100% natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor jou en onze planeet. Zo is onze natuurlijke deo crème handgemaakt en volledig Vegan. Daarnaast is de deodorant plasticvrij en palmolievrij.
  • In tegenstelling tot een spuitbus draagt onze natuurlijke deodorant crème niet bij aan de vorming van smog. In een spuitbus zitten namelijk drijfgassen die daar wel aan bijdragen en daarom schadelijk zijn. Onze deodorant crème is daarmee vrij van drijfgassen.

Waarom kiezen voor een deodorant crème van Blokzeep?

Allereerst is iedere Blokzeep deodorant zonder parfum en zonder aluminium. Onze deodorant crème bevat slechts natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld zuiveringszout. Door gebruik te maken van zuiveringszout in onze deodoranten wordt je huidflora niet verstoord en voorkom je dat je poriën verstopt raken. Een blikje natuurlijke deo crème gaat ongeveer drie maanden mee en is ideaal voor thuis en onderweg. Door de handige verpakking is de natuurlijke deodorant crème ook in het vliegtuig en op festivals toegestaan.


Extra informatie

Ingrediënten natuurlijke deodorant crème Lavendel

Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Sodium Bicarbonate, Cocos Nucifera Oil, CI 77947, Lavandula, Angustifolia Flower Oil, Linalool, Limonene, Geraniol, Coumarin.

Productnr.: Blokz-5190
Inhoud: 50 ml
Extra informatie

Ingrediënten natuurlijke deodorant crème Lavendel

Zea Mays Starch, Butyrospermum Parkii Butter, Sodium Bicarbonate, Cocos Nucifera Oil, CI 77947, Lavandula, Angustifolia Flower Oil, Linalool, Limonene, Geraniol, Coumarin.

Over de leverancier Blokzeep

Sofia en Jeroen, de oprichters van Blokzeep, zijn hun ondernemersavontuur aangegaan omdat ze vinden dat duurzame cosmetica een veel te kleine plek innemen in de markt. Voor hen is een plasticvrije badkamer heel gewoon, voor jou ook? Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen.

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dieproefvrij.

Onze verpakkingen zijn geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. 

Alle zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot! Zo zorgt Blokzeep ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.

Herkomst Deodorant Crème - Lavendel

Respect voor de natuur

Blokzeep gebruikt vrijwel uitsluitend natuurlijke ingrediënten en wil daarover transparant mogelijk zijn. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan. Er worden parabenen en SLS gebruikt, de meeste producten zijn palmolievrij.

Respect voor de planeet

De verpakkingen zijn plasticvrij en cradle-to-cradle (circulair, recyclebaar). Er wordt minder CO2 uitgestoten doordat geen water, zoals bij vloeibare producten, wordt vervoerd.