Gratis verzonden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Slof 'Brown Sheep'

Slof 'Brown Sheep'
€ 22,95

Kleur

Schoenmaat

Beste bezoeker,
fairfriends is nog in de opbouwfase. We hebben onze digitale deuren op 1 november 2018 'stilletjes' geopend en waarderen dat je ons als één van de eersten bezoekt.
We rekenen op je begrip als nog niet alles perfect werkt. Je kunt producten die je ziet kopen en dat worden er steeds meer!
Hier loop je mee binnen! En eventueel een stukje buiten. Warm in de winter, comfortabel in de...meer

Hier loop je mee binnen! En eventueel een stukje buiten. Warm in de winter, comfortabel in de zomer. Natuurlijke wol en daardoor ademend.

Gemaakt van 100% wol met een (rest)leren zool. Vakkundig gevilt door vaardige vrouwenhanden, door mannen (machinaal ;-) van een antislip zool voorzien.

Draag ze een uur en je vraagt je af: "Hoe heb ik zonder gekund?"

De sloffen zijn gemaakt van de natuurlijke kleur wol van het schaap met een geverfde binnenzijde.

Artikelnr.: Straid014
Land van oorsprong: Nepal
Extra informatie

Maattabel

De sloffen worden handgemaakt met mallen en kleine afwijkingen zijn mogelijk. Voor sommige voeten kan de opening wat krap zijn. Je kunt dan zonder kwaliteitsverlies een dun randje vilt wegknippen, bijvoorbeeld bij de wreef. Doe dit alleen als je de sloffen anders niet aan kunt krijgen. De sloffen lopen namelijk iets uit en zitten dan als gegoten!

De binnenlengte van de sloffen is ongeveer:
36/37 = 23 cm
38/39 = 24,5 cm
40/41 = 25,5 cm
42/43 = 26,5 cm
44/45 = 28 cm
46/47 = 29 cm
48/49 = 30 cm

Over de leverancier Straid

Straid importeert sinds 2007 uit Nepal. Meestal is dat maatwerk in opdracht van bedrijven en organisaties. Daarnaast presenteren we een selecte collectie via fairfriends direct aan consumenten. 

Vanaf het prille begin vormen drie pijlers het fundament onder onze visie:

Werk. Een klein woord, dat het verschil kan maken tussen leven en overleven. Door samen met gepassioneerde ondernemers in ontwikkelingslanden verrassende kwaliteitsproducten te maken, vergroot Straid hun zelfredzaamheid.

Duurzaam. Woord met veel betekenissen en vaak achteloos gebruikt.. Voor Straid is het een doel: onze prachtige planeet beter willen achterlaten dan we die aantroffen. Het gaat immers om de leefomgeving waarvan onze kinderen deel uitmaken.

Transparant. We zijn trots op onze producenten. Zij zijn trots op hun producten, niet zomaar ergens door iemand gemaakt, maar door mensen die op deze planeet wonen en volgende generaties een betere toekomst willen geven. Dat verhaal vertellen we, het trotse verhaal van de producent.

Straid is een samenvoeging van fair made (eerlijk en goed geproduceerd), direct trade (zonder tussenhandel) en sustainable aid (duurzame relaties en duurzame steun)

Over de producent Natural Wool House

De naam zegt het al: wol vormt de basis voor een groot assortiment viltproducten. Een wollige onderneming, met een weinig lollige aanleiding. Oprichter Maheshwor was sociaal werker en ving verstoten vrouwen op. In de Nepalese cultuur verliezen gescheiden vrouwen de meeste rechten (helaas, de situatie verbetert wel langzaam maar zeker!), maar behouden vaak wel de plicht om hun kinderen op te voeden. Vaak zonder baan en dat maakt het bijzonder lastig.

De opvang is voor deze vrouwen tegenwoordig steeds beter geregeld. Maar opvang alleen is onvoldoende. Het opbouwen van een eigen, meer onafhankelijk bestaan, waarin ze hun kinderen een toekomst kunnen bieden, is hun grote wens. Werk geeft ze niet alleen een eigen inkomen, maar ook voldoening en vertrouwen. Voor Maheshwor de aanleiding om ze via het opleiden tot viltster een nuttige dagbesteding te bieden. Dat is hem gelukt en dat is zeker wel lollig!

Inmiddels werken er gemiddeld dertig vrouwen bij Masheshwor en zijn zakenpartner Kishor. Hun kwaliteitsproducten worden naar steeds meer landen geëxporteerd. We zijn er trots op dat we daaraan een bijdrage kunnen leveren en jou kennis kunnen laten maken met de wollige, duurzame, warme, decoratieve creaties van Natural Wool House.

Herkomst Slof 'Brown Sheep'

Kinderslof 'Vos'
Straid
Kinderslof 'Vos'
€ 16,95
Slof 'Black Sheep'
Straid
Slof 'Black Sheep'
€ 22,95
Slof 'WoolBoot'
Straid
Slof 'WoolBoot'
€ 24,95
Bag-Light 'Kerst'
Straid
Bag-Light 'Kerst'
€ 7,95
Boom Banana etui
Ecowings
Boom Banana etui
€ 19,95
Rozer Pack rugzak
Ecowings
Rozer Pack rugzak
€ 59,95
Bag-Light 'Safari'
Straid
Bag-Light 'Safari'
€ 5,50
Kinderslof 'Draak'
Straid
Kinderslof 'Draak'
€ 16,95
Beschermengel Bongani
Bengeltjesshop
Beschermengel Bongani
€ 6,50
Geluksengel Sikona
Bengeltjesshop
Geluksengel Sikona
€ 9,50
Beschermengel Lilian
Bengeltjesshop
Beschermengel Lilian
€ 8,00
Geluksengel Memory
Bengeltjesshop
Geluksengel Memory
€ 9,50
Beschermengel Lewa
Bengeltjesshop
Beschermengel Lewa
€ 9,50
Scrubsteen 'Zeepaardje'
Straid
Scrubsteen 'Zeepaardje'
vanaf € 5,50
Viltwol 'Bheda'  25 gr
Creaid
Viltwol 'Bheda' 25 gr
€ 1,50