Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Zeepzakje natuurlijk Hennep

€ 3,95

Op voorraad

Dit zeepzakje is gemaakt van natuurlijk, gevlochten hennep. Het gebruik van hennep voor...meer

Dit zeepzakje is gemaakt van natuurlijk, gevlochten hennep. Het gebruik van hennep voor producten is niet erg bekend en hennep kennen de meeste mensen vooral door de rookbare toepassing. Maar wist je dat hennep juist een heel duurzaam gewas is om producten van te maken?

Hennep groeit bijvoorbeeld twee keer zo snel als katoen! Ook is het van zichzelf bestand tegen insecten en andere boosdoeners en zijn pesticiden volledig overbodig. Daarnaast zuivert hennep de grond waar het on groeit en geeft het hier voedingsstoffen aan af. In tegenstelling tot katoen put het de grond dus niet uit, maar verbetert het de kwaliteit ervan! Ten slotte is hennep volledig zero waste: het bestaat uit twee lagen die allebei gebruikt kunnen worden voor verschillende producten. Zo is de ene laag iets ruwer en hierdoor perfect voor touw, textiel of zeepzakjes! de andere laag is wat zachter en wordt hierdoor veel gebruikt voor kleding.

Omdat het zeepzakje voor 100% bestaat uit hennep, is het ook 100% biologisch afbreekbaar.

Hoe gebruikt je het?

het Blokzeep zeepzakje is speciaal ontworpen om te gebruiken samen met onze body bars. Het is een ideale manier om zeep te besparen, waardoor je body bar langer mee gaat. Hoe werkt dat? door een body bar in het zeepzakje te doen, wordt er op een natuurlijke manier schuim gecreëerd wanneer je hem gebruikt. Ook blijft een gedeelte van de zeep achter in het zakje, wat bewaard blijft voor de volgende keer. Hierdoor heb je bij iedere douchebeurt minder van je body bar nodig en gaat hij dus langer mee. Tegelijkertijd is het zeepzakje ook een natuurlijke scrub voor je huid, wat dode huidcellen verwijdert en je huid zacht doet aanvoelen.

Productnr.: Blokz-1474
Lengte: 14,5 cm
Breedte: 9 cm

Over de leverancier Blokzeep

Sofia en Jeroen, de oprichters van Blokzeep, zijn hun ondernemersavontuur aangegaan omdat ze vinden dat duurzame cosmetica een veel te kleine plek innemen in de markt. Voor hen is een plasticvrije badkamer heel gewoon, voor jou ook? Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen.

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dieproefvrij.

Onze verpakkingen zijn geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. 

Alle zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot! Zo zorgt Blokzeep ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.

Herkomst Zeepzakje natuurlijk Hennep

Respect voor de natuur

Blokzeep gebruikt vrijwel uitsluitend natuurlijke ingrediënten en wil daarover transparant zijn. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan. Er worden geen parabenen en SLS gebruikt, de meeste producten zijn palmolievrij.

Respect voor de planeet

De verpakkingen zijn plasticvrij en cradle-to-cradle (circulair, recyclebaar). Er wordt minder CO2 uitgestoten doordat geen water, zoals bij vloeibare producten, wordt vervoerd.