Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Loofah spons 100% natuurlijk

€ 3,95

Op voorraad

De Loofah (ook wel luffa genoemd) is afkomstig van de komkommerachtige courgetteplant. Een hele...meer

De Loofah (ook wel luffa genoemd) is afkomstig van de komkommerachtige courgetteplant. Een hele mond vol, maar het komt erop neer dat de courgetteplant vruchten draagt die geschild en gedroogd worden. De uitkomst? Een 100% plantaardige en biologisch afbreekbare Loofah spons! De loofah is een natuurlijke scrubspons die je huid zacht en glanzend scrubt. De spons verwijdert dode huidcellen en stimuleert zowel de doorbloeding als de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Hoe gebruik je het?

Maak de Loofah spons eerst nat onder de douche voordat je hem gebruikt. Hij werkt het beste als je hem rustig masseert over een vochtige huid. Als je wilt kan je een van onze bodybars kort over de loofah heen halen om extra schuim te creëren. Wring de loofah na gebruik goed uit en hang hem op om te drogen. Je kunt hem af en toe zelfs in de wasmachine wassen.

Voor hygiënisch gebruik raden wij aan de loofah spons af en toe te steriliseren. Hiermee voorkom je dat bacteriën zich ophopen in de hoekjes en gaatjes van deze spons. Hoe doe je dat? breng de spons kort aan de kook in een pan met water.

Platte loofah spons

Loofah sponzen worden soms verkocht als ronde spons en soms als platgemaakte spons. Is de spons zelf dan anders? nee, alleen de vorm! wij hebben ervoor gekozen onze loofah's plat aan te bieden om verschillende redenen:

  • geen zorgen, de loofah vouwt langzaam weer uit onder de douche als je hem nat maakt!
  • een platte loofah past in een brievenbuspakketje waardoor jij niet thuis hoeft te blijven voor je bestelling!
  • in het algemeen neemt de loofah minder ruimte in, vanaf onze producent naar ons en vanaf ons naar jou. Minder volume om te versturen = minder CO2

Extra informatie

Afmeting

Lengte: 10 cm
Diameter: 5 cm

Omdat dit een natuurlijk product is kunnen de afmetingen enigszins verschillen van Loofah tot Loofah.

Extra informatie

Afmeting

Lengte: 10 cm
Diameter: 5 cm

Omdat dit een natuurlijk product is kunnen de afmetingen enigszins verschillen van Loofah tot Loofah.

Over de leverancier Blokzeep

Sofia en Jeroen, de oprichters van Blokzeep, zijn hun ondernemersavontuur aangegaan omdat ze vinden dat duurzame cosmetica een veel te kleine plek innemen in de markt. Voor hen is een plasticvrije badkamer heel gewoon, voor jou ook? Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen.

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dieproefvrij.

Onze verpakkingen zijn geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. 

Alle zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot! Zo zorgt Blokzeep ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.

Herkomst Loofah spons 100% natuurlijk

Respect voor de natuur

Blokzeep gebruikt vrijwel uitsluitend natuurlijke ingrediënten en wil daarover transparant zijn. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan. Er worden geen parabenen en SLS gebruikt, de meeste producten zijn palmolievrij.

Respect voor de planeet

De verpakkingen zijn plasticvrij en cradle-to-cradle (circulair, recyclebaar). Er wordt minder CO2 uitgestoten doordat geen water, zoals bij vloeibare producten, wordt vervoerd.