Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Bamboe Tandenragers

€ 3,99

Op voorraad

Maat:

Wist je dat je met alleen tandenpoetsen maar 60% van je gebit bereikt? Niet voor niets hameren...meer

Wist je dat je met alleen tandenpoetsen maar 60% van je gebit bereikt? Niet voor niets hameren tandartsen en mondhygiënisten dan ook op aanvullende mondverzorging. Die andere 40% zit namelijk verstopt tussen je tanden en kiezen. Met bamboe tandenragers kun je juist die plekjes goed bereiken en schoon houden.

Waarom bamboe tandenragers?

Tandenragers zijn dus essentieel voor een optimale mondverzorging en daarom onmisbaar in jouw badkamer. Maar helaas worden de meeste nog gemaakt van plastic, die slecht te recyclen zijn. Het grootste gedeelte van dit milieuvriendelijke alternatief, het handvat, is gemaakt van bamboe. Door te kiezen voor deze tandenragers verklein je de voetafdruk van jouw mondverzorging.

Waar is de rest van de bamboe tandenrager van gemaakt?

Helaas kan niet het hele product van bamboe gemaakt worden. Dat zou lastig schoonmaken zijn. Aan het uiteinde van het handvat zit een metalen draad waarop nylon haartjes bevestigd zijn. De dunne draad zorgt voor een flexibiliteit waarmee je de gevoelige plekken tussen je tanden makkelijk bereikt. De haartjes zijn voor het grondig schoonmaken en zijn gemaakt van plantaardige nylon. Het productieproces van Nylon 610 is een hele verbetering in vergelijking met dat van normale nylon – waarvoor aardolie wordt gebruikt. Maar helaas zorgt het nog niet voor 100% biologisch afbreekbare haartjes. Gooi ze daarom bij het restafval.

Voor ieder gebit de juiste maat

Ieder gebit is verschillend. In ons aanbod houden we hier rekening mee. Je vindt vier verschillende soorten tandenragers in ons assortiment:

  • iso 1 - draaddikte: 0.45mm
  • iso 2 - draaddikte: 0.5mm
  • iso 3 - draaddikte: 0.6mm
  • iso 4 - draaddikte: 0.7mm

Heb je, net boven je tandvlees, kleine ruimtes tussen je tanden? Ga dan voor tandenragers met een kleinere draaddikte. Heb je juist wat meer ruimte op die plekken? Dan zijn de grotere maten voor jou beter geschikt.

Duurzaam en diervriendelijk bamboe

Zoals de meeste producten van The Bamboovement bestaan deze tandenragers grotendeels uit bamboe. Om meerder redenen is bamboe een duurzaam materiaal. Zo is het de snelst groeiende plant ter wereld. Het type dat wij gebruiken, moso bamboe, groeit onder optimale omstandigheden tot wel één meter per dag. De oorsprong en cyclus van een bamboeplant is ook heel duurzaam. Bamboe groeit namelijk niet uit zaadjes, maar uit één groot wortelstelsel. Door ten minste vijf-jaar-oude bamboe te gebruiken, blijft het wortelstelsel gezond en intact, en groeien er constant nieuwe takken uit. Het belangrijkste echter, is dat we geen bedreiging vormen voor de panda’s. Hun dieet bestaat namelijk voor ruim 90% uit bamboe. Maar gelukkig eten ze het liefst de blaadjes die dicht bij de grond groeien. Daarom valt hun keuze niet op moso bamboe. De blaadjes van deze soort groeien te hoog.

Schone tanden en bomen planten

Onderdeel van een groenere wereld sinds onze samenwerking met de International Association of Human Values (AIHV) en Eden Reforestation Projects (ERP) planten wij voor iedere aankoop een boom. Dit doen we samen erp, een wereldexpert op het gebied van bomen planten. Zij zijn operatief in 8 verschillende landen op drie continenten en hebben inmiddels al bijna 500 miljoen bomen op de teller staan. Met deze bamboe tandenragers draag je dus direct bij aan het herstel en behoud van bossen. Daar zijn we je ontzettend dankbaar voor. Samen maken we het verschil.


Extra informatie

  • Gekeurd door tandartsen
  • Plasticvrij verpakt
  • BPA-vrij nylon van natuurlijke oorsprong
Productnr.: Bambo117380
Materiaal: Bamboe
Keurmerk:
Land van oorsprong: China
Lifestyle: Vegan
Extra informatie
  • Gekeurd door tandartsen
  • Plasticvrij verpakt
  • BPA-vrij nylon van natuurlijke oorsprong

Over de leverancier The Bamboovement

De missie van The Bamboovement: al het plastic afval de wereld uit helpen door alledaagse wegwerpproducten te vervangen door producten van duurzaam bamboe.

De oprichter van The Bamboovement vertelt: ‘Tijdens een roadtrip in de zomer van 2018 door Zuid-Europa, was ik op een prachtig strandje in Galicië en moest tot mijn spijt constateren dat zelfs dát mooie plekje op de wereld bezaaid was met afval. Daarom besloot ik tot een dagelijkse beach clean-up. Met een groep mensen brachten we kilo’s plastic bijeen: lege flessen en vaten, touw in alle kleuren, kapot speelgoed…
Helaas troffen we ook een halfdode baby zeemeeuw aan, die we naar de strandwacht brachten. De strandwachter vertelde dat de maag van het beestje waarschijnlijk vol zat met plastic en dat meeuwen dat meestal niet overleven. We hebben het dier bij de strandwacht achtergelaten. Het is me niet bekend hoe het met hem is afgelopen.

Maar het arme zeemeeuwtje bracht wel mijn gedachten bij Simon uit Indonesië, wiens droom het is de wereld te verduurzamen met bamboe. Wat zou het mooi zijn als we door het gebruik van bamboe geen dierenleed meer veroorzaken, zoals bij die kleine meeuw.

Dat was de start van The Bamboovement. Met deze beweging wil ik door het daadwerkelijk aanbieden van alternatieven steeds meer mensen en organisaties inspireren en ertoe aanzetten onze alledaagse plastic producten waar we zo aan gewend zijn, te vervangen door producten van bamboe. Onze wereld heeft al die plastic gebruiksvoorwerpen namelijk absoluut niet nodig.

Daarom vervaardigen we een groeiende collectie handige vervangers van plastic producten, allemaal van FSC gecertificeerd bamboe van hoge kwaliteit.
Sluit je aan bij The Bamboovement!’

(Licentie The Bamboovement: FSC-C117418)

Over de producent Zoso Craft

Gelegen in Zhejiang, China, ook wel bekend als het hart van bamboe in China, werkt Martin met zijn familie en collega’s aan het duurzaam produceren van bamboe producten. Opgericht in 2007 als familiebedrijf, zetten ze zich nog continue in voor nieuwe innoverende producten die onze wereld een stukje schoner maken. Naast de fabriek staat een prachtig bamboe bos. Ze zeggen dat je er in het voorjaar het bamboe zelf kan horen groeien. Echt waar. Het MOSO bamboe wat gebruikt wordt voor veel producten kan namelijk tot wel één meter per dag groeien. 

Het familiebedrijf van Martin, Zoso Craft, is opgericht met als doel om huishoudens bekend te laten worden met duurzame, plastic-vrije producten die de wereld niet schaden. Daarom wordt alles geproduceerd volgens de FSC richtlijnen. Martin is constant op zoek naar het verder verduurzamen van hun producten. Zo zijn de haartjes van de bamboe tandenborstels altijd nog een obstakel geweest als het gaat om duurzaamheid. We zijn enthousiast met een nieuw alternatief dat ze hebben ontdekt. Namelijk Nylon 610. Dit is gemaakt van natuurlijke castor olie in plaats van aardolie. Het is nog niet helemaal biologisch afbreekbaar maar een mooie stap in de goede richting. 

Bij The Bamboovement zijn wij trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd met Martin en zijn team. Samen werken we aan het vervangen van plastic producten die onze wereld makkelijk kan missen. Daarom zijn wij blij met elk plastic product dat we kunnen vervangen met onze duurzame alternatieven.

Herkomst Bamboe Tandenragers

Respect voor de natuur

De bamboe producten zijn FSC gecertificeerd (registratienummer CU-COC-828395-LZ). Bamboe groeit snel en neemt veel CO2 op.

Respect voor de planeet

De bamboeproducten zijn vrijwel geheel van natuurlijke materialen en daardoor 100% recyclebaar.