Gratis verzenden vanaf € 75,00
100% fair(trade), bio, eco, social, local, circulair
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

RVS koffie- en theekopje

RVS koffie- en theekopje
€ 2,75

Op voorraad

Een superlichtgewicht, sterk en elegant kopje met oor.  Roestvast staal (RVS) wordt in Azië...meer

Een superlichtgewicht, sterk en elegant kopje met oor. 

Roestvast staal (RVS) wordt in Azië alom gebruikt als 'onverwoestbaar' servies. Het is niet alleen oersterk, onbreekbaar en heel eenvoudig hygiënisch schoon te houden, maar ook lichtgewicht (vergelijkbaar met plastic) en een super duurzaam materiaal. Want, door geen decoratie (prints) te gebruiken, kan deze kopje 100% worden hergebruikt!

Bij het gebruik komen geen schadelijke stoffen vrij, zoals bij veel plastics.

RVS is populair in omgevingen waar je moet kunnen vertrouwen op je materiaal. Bij het leger, voor bushcraft, outdoor, de scouting, op schepen en bij mountaineers. Maar ook superhandig tijdens BBQ's, festivals en op de camping.

Een perfect product voor wie van praktisch en duurzaam houdt!

 

Productnr.: Straid70506
Land van oorsprong: Nepal
Lifestyle: Vegan
Materiaal: RVS
Extra informatie

Diameter: 8 cm
Hoogte: 5,2 cm
Inhoud: 110 ml
Gewicht: 50 gram

Kan zonder problemen in de vaatwasser. Er kunnen wel wat lichte en onschuldige droogvlekjes zichtbaar zijn, die verdwijnen door met een (droge) doek schoon te vegen.

Over de leverancier Straid

Straid importeert sinds 2007 uit Nepal. Meestal is dat maatwerk in opdracht van bedrijven en organisaties. Daarnaast presenteren we een selecte collectie via fairfriends direct aan consumenten. 

Vanaf het prille begin vormen drie pijlers het fundament onder onze visie:

Werk. Een klein woord, dat het verschil kan maken tussen leven en overleven. Door samen met gepassioneerde ondernemers in ontwikkelingslanden verrassende kwaliteitsproducten te maken, vergroot Straid hun zelfredzaamheid.

Duurzaam. Woord met veel betekenissen en vaak achteloos gebruikt.. Voor Straid is het een doel: onze prachtige planeet beter willen achterlaten dan we die aantroffen. Het gaat immers om de leefomgeving waarvan onze kinderen deel uitmaken.

Transparant. We zijn trots op onze producenten. Zij zijn trots op hun producten, niet zomaar ergens door iemand gemaakt, maar door mensen die op deze planeet wonen en volgende generaties een betere toekomst willen geven. Dat verhaal vertellen we, het trotse verhaal van de producent.

Straid is een samenvoeging van fair made (eerlijk en goed geproduceerd), direct trade (zonder tussenhandel) en sustainable aid (duurzame relaties en duurzame steun)

Over de producent Hulas

Hulas is een begrip in Nepal. Bijna iedere Nepalees prijst de hoge kwaliteit van het product dat in eigen land wordt geproduceerd. En dat is vrij uniek, want bijna alles wordt in dit prachtige Himalaya-land vanuit China en India geïmporteerd. 

Hoe groot en gerespecteerd Hulas ook is in eigen land, daarbuiten is onbekend. Het familiebedrijf was dan ook blij toen Straid interesse toonde. Want Hulas maakt servies van RVS. Dat blinkt, bijna letterlijk, uit in praktisch gebruik en is super duurzaam.

Bovendien produceert Hulas in een uithoek van Nepal, waar een hoger werkloosheid is. Door juist daar te produceren, wordt voorkomen dat steeds meer mensen naar de grote (hoofd)stad trekken of het land verlaten om onder mensonwaardige omstandigheden in het buitenland te gaan werken.

De productie omstandigheden zijn naar westerse maatstaven vrij primitief. De kennis en middelen om dit te verbeteren ontbreken. We willen de producent hier graag bij helpen en het verkopen van hun producten maakt dat mogelijk. 

 

Herkomst RVS koffie- en theekopje

Planet Story

RVS is volledig herbruikbaar en gaat gemiddeld veel langer mee dan vergelijkbare producten van andere grondstoffen (zoals keramiek, hout, bamboe, glas of plastic).

Health Story

Bevat geen schadelijke stoffen die bijv. in plastics kunnen worden gebruikt.