Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Herbruikbare Wattenstaafjes

Herbruikbare Wattenstaafjes
€ 12,50

Op voorraad

De duurzame opvolger van bamboe wattenstaafjes: Twee herbruikbare staafjes in een bamboe...meer

De duurzame opvolger van bamboe wattenstaafjes: Twee herbruikbare staafjes in een bamboe bewaardoosje.

Voor schone oren, de meest natuurlijke make-up en een afvalvrije wereld.

Een herbruikbaar wattenstaafje voor schone oren in het doosje zitten twee herbruikbare wattenstaafjes. Je onderscheidt deze makkelijk van elkaar door de verschillende uiteinden. De geknobbelde is geschikt voor het reinigen van je oorschelpen. En eentje voor make-up met twee unieke uiteinden. Een spitse en een ronde. Met de puntige tip kan je heel precies make-up aanbrengen en met de ronde restjes verwijderen.

Hoe kan ik herbruikbare wattenstaafjes schoonmaken?

Reinig na gebruik met een kleine hoeveelheid shampoo of reguliere zeep en warm water. Verwarm de tipjes eerst met water en wrijf daarna grondig schoon met zeep. Vervolgens eventjes afspoelen, droogmaken en veilig opbergen in het bewaardoosje. Binnen een minuut ben je klaar.

Voor een grondige schoonmaak leg je ze een paar tellen in warm water met een beetje soda of schoonmaakazijn.

Hoe duurzaam en veilig zijn de siliconen uiteinden?

Siliconen producten lijken van plastic maar toch zijn er belangrijke verschillen tussen de twee materialen. Siliconen worden gemaakt van het natuurlijke silicium dat voorkomt in zand en kwarts. Gecombineerd met bijvoorbeeld zuurstof krijgt het rubberachtige, hittebestendige en onbreekbare eigenschappen.

Silicone gaat langer mee dan plastic en kan beter tegen extreme temperaturen. Maar het allerbelangrijkste is dat het nooit zal afbreken tot microplastics.

Bij persoonlijke verzorgingsproducten staat veiligheid voorop. Daarom gebruiken we siliconen van de beste kwaliteit. Het type dat wij gebruiken is door de FDA getest en medisch gecertificeerd.

Waarop moet ik letten met herbruikbare wattenstaafjes?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het gebruik van herbruikbare wattenstaafjes:

  • De siliconen uiteinden nemen geen vocht op, wat duidelijk anders is dan bij bamboe wattenstaafjes. Hierdoor kan het in het begin even wennen zijn om de herbruikbare wattenstaafjes te gebruiken.
  • Het reinigen van je gehoorgang is net als met andere wattenstaafjes risicovol. Je oren zijn een zelfreinigend orgaan dat vuil naar buiten werkt. Met wattenstaafjes onderbreek je dit natuurlijke proces en beschadig je mogelijk je trommelvlies als je te diep gaat. Wees daarom voorzichtig of houd het voor de zekerheid bij schone oorschelpen.
  • Hou er rekening mee dat de staafjes niet geschikt zijn voor het afnemen van make-up. Gebruik hiervoor de herbruikbare wattenschijfjes van The Bamboovement.
Productnr.: Bambo-118857
Materiaal: Bamboe
Land van oorsprong: China
Lifestyle: Vegan

Over de leverancier The Bamboovement

De missie van The Bamboovement: al het plastic afval de wereld uit helpen door alledaagse wegwerpproducten te vervangen door producten van duurzaam bamboe.

De oprichter van The Bamboovement vertelt: ‘Tijdens een roadtrip in de zomer van 2018 door Zuid-Europa, was ik op een prachtig strandje in Galicië en moest tot mijn spijt constateren dat zelfs dát mooie plekje op de wereld bezaaid was met afval. Daarom besloot ik tot een dagelijkse beach clean-up. Met een groep mensen brachten we kilo’s plastic bijeen: lege flessen en vaten, touw in alle kleuren, kapot speelgoed…
Helaas troffen we ook een halfdode baby zeemeeuw aan, die we naar de strandwacht brachten. De strandwachter vertelde dat de maag van het beestje waarschijnlijk vol zat met plastic en dat meeuwen dat meestal niet overleven. We hebben het dier bij de strandwacht achtergelaten. Het is me niet bekend hoe het met hem is afgelopen.

Maar het arme zeemeeuwtje bracht wel mijn gedachten bij Simon uit Indonesië, wiens droom het is de wereld te verduurzamen met bamboe. Wat zou het mooi zijn als we door het gebruik van bamboe geen dierenleed meer veroorzaken, zoals bij die kleine meeuw.

Dat was de start van The Bamboovement. Met deze beweging wil ik door het daadwerkelijk aanbieden van alternatieven steeds meer mensen en organisaties inspireren en ertoe aanzetten onze alledaagse plastic producten waar we zo aan gewend zijn, te vervangen door producten van bamboe. Onze wereld heeft al die plastic gebruiksvoorwerpen namelijk absoluut niet nodig.

Daarom vervaardigen we een groeiende collectie handige vervangers van plastic producten, allemaal van FSC gecertificeerd bamboe van hoge kwaliteit.
Sluit je aan bij The Bamboovement!’

(Licentie The Bamboovement: FSC-C117418)

Over de producent Zoso Craft

Gelegen in Zhejiang, China, ook wel bekend als het hart van bamboe in China, werkt Martin met zijn familie en collega’s aan het duurzaam produceren van bamboe producten. Opgericht in 2007 als familiebedrijf, zetten ze zich nog continue in voor nieuwe innoverende producten die onze wereld een stukje schoner maken. Naast de fabriek staat een prachtig bamboe bos. Ze zeggen dat je er in het voorjaar het bamboe zelf kan horen groeien. Echt waar. Het MOSO bamboe wat gebruikt wordt voor veel producten kan namelijk tot wel één meter per dag groeien. 

Het familiebedrijf van Martin, Zoso Craft, is opgericht met als doel om huishoudens bekend te laten worden met duurzame, plastic-vrije producten die de wereld niet schaden. Daarom wordt alles geproduceerd volgens de FSC richtlijnen. Martin is constant op zoek naar het verder verduurzamen van hun producten. Zo zijn de haartjes van de bamboe tandenborstels altijd nog een obstakel geweest als het gaat om duurzaamheid. We zijn enthousiast met een nieuw alternatief dat ze hebben ontdekt. Namelijk Nylon 610. Dit is gemaakt van natuurlijke castor olie in plaats van aardolie. Het is nog niet helemaal biologisch afbreekbaar maar een mooie stap in de goede richting. 

Bij The Bamboovement zijn wij trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd met Martin en zijn team. Samen werken we aan het vervangen van plastic producten die onze wereld makkelijk kan missen. Daarom zijn wij blij met elk plastic product dat we kunnen vervangen met onze duurzame alternatieven.

Herkomst Herbruikbare Wattenstaafjes

Respect voor de natuur

De bamboe producten zijn FSC gecertificeerd (registratienummer CU-COC-828395-LZ). Bamboe groeit snel en neemt veel CO2 op.

Respect voor de planeet

De bamboeproducten zijn vrijwel geheel van natuurlijke materialen en daardoor 100% recyclebaar.