Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Viltwol 'Bheda'

Viltwol 'Bheda'
vanaf € 0,99

Wolkleuren:

Viltwol om zelf prachtige creaties te maken. Een makkelijke viltwol, zeer geschikt voor nat- en...meer

Viltwol om zelf prachtige creaties te maken. Een makkelijke viltwol, zeer geschikt voor nat- en droogvilten door de grove structuur. Hierdoor is deze wol heel erg geschikt voor beginnende viltsters.
De viltwol kan daarnaast ook gebruikt worden als decoratiemateriaal.
Let op: werkelijke kleur kan afwijken van kleur op het beeldscherm. De kleur op uw beeldscherm is slechts indicatief.

Productnr.: Straid104207.2
Land van oorsprong: Nepal

Over de leverancier Creaid

Creaid is het creatieve label van Straid. Eerlijke materialen om zelf de mooiste creaties te maken. Dat geeft een dubbel goed gevoel!

Over de producent Natural Wool House

De naam zegt het al: wol vormt de basis voor een groot assortiment viltproducten. Een wollige onderneming, met een weinig lollige aanleiding. Oprichter Maheshwor was sociaal werker en ving verstoten vrouwen op. In de Nepalese cultuur verliezen gescheiden vrouwen de meeste rechten (helaas, de situatie verbetert wel langzaam maar zeker!), maar behouden vaak wel de plicht om hun kinderen op te voeden. Vaak zonder baan en dat maakt het bijzonder lastig.

De opvang is voor deze vrouwen tegenwoordig steeds beter geregeld. Maar opvang alleen is onvoldoende. Het opbouwen van een eigen, meer onafhankelijk bestaan, waarin ze hun kinderen een toekomst kunnen bieden, is hun grote wens. Werk geeft ze niet alleen een eigen inkomen, maar ook voldoening en vertrouwen. Voor Maheshwor de aanleiding om ze via het opleiden tot viltster een nuttige dagbesteding te bieden. Dat is hem gelukt en dat is zeker wel lollig!

Inmiddels werken er gemiddeld dertig vrouwen bij Masheshwor en zijn zakenpartner Kishor. Hun kwaliteitsproducten worden naar steeds meer landen geëxporteerd. We zijn er trots op dat we daaraan een bijdrage kunnen leveren en jou kennis kunnen laten maken met de wollige, duurzame, warme, decoratieve creaties van Natural Wool House.

Herkomst Viltwol 'Bheda'