Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Herbruikbare Koffiebeker

€ 16,99

Op voorraad

Herbruikbare koffiebeker voor die duurzame opkikker als je onderweg bent. Een koffie to-go is op...meer

Herbruikbare koffiebeker voor die duurzame opkikker als je onderweg bent. Een koffie to-go is op vele momenten onmisbaar. Als je vroeg opstaat om met het OV te reizen. Of als je van je pauze een blokkie om maakt. Maar natuurlijk ook tijdens een stadswandeling. Koffie is sowieso al geweldig. Maar met deze herbruikbare koffiebeker smaakt het nóg beter.

Waarom een herbruikbare koffiebeker?

Je koffie heeft meer smaak uit een mok of een glas dan uit een plastic of papieren bekertje. Niet alleen de aroma’s van de koffiebonen komen beter tot hun recht, ook de nasmaak is volmaakt en natuurlijker. Letterlijk én figuurlijk. door elke keer een vervuilend wegwerpbekertje weg te gooien, is de boost van een koffie to-go al snel minder positief dan je zou willen. Met een herbruikbare koffiebeker verlos je je van de zorgen over het onnodig vervuilen van onze planeet. Zeg daarom nee! tegen vervuilende wegwerpbekers, en breng je eigen koffiebeker mee.

Extra korting met een herbruikbare koffiebeker

Wist je dat steeds meer koffietentjes, en zelfs ketens, tegenwoordig korting geven als je je eigen beker meebrengt? Een herbruikbare koffiebeker is dus beter voor de natuur én je portemonnee.

Waarvan wordt deze herbruikbare koffiebeker gemaakt?

De koffiebeker is een combinatie van glas, kurk en siliconen. De glazen beker is dik en hittebestendig en daarom ideaal voor hete koffie of thee. Dit betekent echter niet dat de beker niet loeiheet wordt. Je kunt er nog steeds je vingers aan branden. De kurken band is om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. En om ook te voorkomen dat de beker overstroomt, zit er een siliconen deksel bij. Deze is waterdicht en ook hittebestendig.

Productnr.: Bambo-116999
Materiaal: Bamboe
Land van oorsprong: China
Lifestyle: Vegan

Over de leverancier The Bamboovement

De missie van The Bamboovement: al het plastic afval de wereld uit helpen door alledaagse wegwerpproducten te vervangen door producten van duurzaam bamboe.

De oprichter van The Bamboovement vertelt: ‘Tijdens een roadtrip in de zomer van 2018 door Zuid-Europa, was ik op een prachtig strandje in Galicië en moest tot mijn spijt constateren dat zelfs dát mooie plekje op de wereld bezaaid was met afval. Daarom besloot ik tot een dagelijkse beach clean-up. Met een groep mensen brachten we kilo’s plastic bijeen: lege flessen en vaten, touw in alle kleuren, kapot speelgoed…
Helaas troffen we ook een halfdode baby zeemeeuw aan, die we naar de strandwacht brachten. De strandwachter vertelde dat de maag van het beestje waarschijnlijk vol zat met plastic en dat meeuwen dat meestal niet overleven. We hebben het dier bij de strandwacht achtergelaten. Het is me niet bekend hoe het met hem is afgelopen.

Maar het arme zeemeeuwtje bracht wel mijn gedachten bij Simon uit Indonesië, wiens droom het is de wereld te verduurzamen met bamboe. Wat zou het mooi zijn als we door het gebruik van bamboe geen dierenleed meer veroorzaken, zoals bij die kleine meeuw.

Dat was de start van The Bamboovement. Met deze beweging wil ik door het daadwerkelijk aanbieden van alternatieven steeds meer mensen en organisaties inspireren en ertoe aanzetten onze alledaagse plastic producten waar we zo aan gewend zijn, te vervangen door producten van bamboe. Onze wereld heeft al die plastic gebruiksvoorwerpen namelijk absoluut niet nodig.

Daarom vervaardigen we een groeiende collectie handige vervangers van plastic producten, allemaal van FSC gecertificeerd bamboe van hoge kwaliteit.
Sluit je aan bij The Bamboovement!’

(Licentie The Bamboovement: FSC-C117418)

Over de producent Zoso Craft

Gelegen in Zhejiang, China, ook wel bekend als het hart van bamboe in China, werkt Martin met zijn familie en collega’s aan het duurzaam produceren van bamboe producten. Opgericht in 2007 als familiebedrijf, zetten ze zich nog continue in voor nieuwe innoverende producten die onze wereld een stukje schoner maken. Naast de fabriek staat een prachtig bamboe bos. Ze zeggen dat je er in het voorjaar het bamboe zelf kan horen groeien. Echt waar. Het MOSO bamboe wat gebruikt wordt voor veel producten kan namelijk tot wel één meter per dag groeien. 

Het familiebedrijf van Martin, Zoso Craft, is opgericht met als doel om huishoudens bekend te laten worden met duurzame, plastic-vrije producten die de wereld niet schaden. Daarom wordt alles geproduceerd volgens de FSC richtlijnen. Martin is constant op zoek naar het verder verduurzamen van hun producten. Zo zijn de haartjes van de bamboe tandenborstels altijd nog een obstakel geweest als het gaat om duurzaamheid. We zijn enthousiast met een nieuw alternatief dat ze hebben ontdekt. Namelijk Nylon 610. Dit is gemaakt van natuurlijke castor olie in plaats van aardolie. Het is nog niet helemaal biologisch afbreekbaar maar een mooie stap in de goede richting. 

Bij The Bamboovement zijn wij trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd met Martin en zijn team. Samen werken we aan het vervangen van plastic producten die onze wereld makkelijk kan missen. Daarom zijn wij blij met elk plastic product dat we kunnen vervangen met onze duurzame alternatieven.

Herkomst Herbruikbare Koffiebeker

Respect voor de natuur

De bamboe producten zijn FSC gecertificeerd (registratienummer CU-COC-828395-LZ). Bamboe groeit snel en neemt veel CO2 op.

Respect voor de planeet

De bamboeproducten zijn vrijwel geheel van natuurlijke materialen en daardoor 100% recyclebaar.