Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Bamboe Herbruikbare Wattenstaafjes (4 Stuks) Inclusief Bamboe Doosje

€ 12,95

Op voorraad

Herbruikbare wattenstaafjes van bamboe zijn een perfect product voor in een duurzame badkamer....meer

Herbruikbare wattenstaafjes van bamboe zijn een perfect product voor in een duurzame badkamer. De bamboe wattenstaafjes zijn industrieel vastgezet en zo voorkomen we dat de tipjes eraf vallen. Het bamboe doosje bevat 4 herbruikbare wattenstaafjes, 2 voor reiniging en 2 staafjes voor het bijwerken van make-up.

Voordelen van onze herbruikbare wattenstaafjes:

 • volledig van bamboe! plasticvrij
 • geen onnodig vuil genereren (zero-waste en milieuvriendelijk)
 • compacte bamboehouder die ook mee kan ik je tas
 • set van 4 stuks
 • uiteinde siliconen tips zijn stevig en goed vastgezet
 • laat geen stukjes ‘katoen’ achter op je wimpers of huid bij het bijwerken van make-up
 • fda gecertificeerd siliconen
 • voor aanbrengen en met precisie bijwerken van make-up
 • bespaart geld en belast het milieu minder

Punten van aandacht

We vinden het ook belangrijk dat we de nadelen van ons product belichten:

 • de siliconen uiteinden nemen geen vocht op zoals traditionele wattenstaafjes
 • het kan even wennen zijn omdat het materiaal natuurlijk anders is
 • het schoonmaken van je oorkanaal is op eigen risico (dit geldt net zoals voor traditionele wattenstaafjes)
 • niet zo geschikt voor het volledig verwijderen van make-up

 

Welke bamboe wattenstaafjes gebruik ik waarvoor?

De staafjes met de kleine knobbeltjes zijn ontworpen om je oorschelpen mee schoon te maken.
Waarom raden wij aan om hiermee niet je oorkanaal schoon te maken? Je oorkanaal is een zelfreinigend orgaan. De functie van haartjes in je oorkanalen is om vuil uit je oren te duwen. Als je met een wattenstaafje je oorkanaal schoonmaakt verstoor je dit natuurlijk proces en heb je kans dat je te diep gaat en zo je trommelvlies beschadigt.

Het ronde en puntige staafje is speciaal ontworpen om make up bij te werken, zoals voor kleine uitschieters met mascara of lippenstift. Experimenteer vooral met wat voor jou werkt! Tip: probeer ook eens om het wattenstaafje een klein beetje nat te maken, dit kan helpen met de werking.

Hoe maak ik mijn herbruikbare wattenstaafjes schoon?

Schoonmaken kan heel simpel onder de kraan met (warm) water en een klein beetje zeep. Met je vingers wrijf je ze heel makkelijk schoon! Eens in de zoveel tijd kan je de wattenstaafjes een paar seconden koken in water (voeg ook eens wat soda toe voor een optimaal effect).

Help de natuur en je portemonnee met deze herbruikbare wattenstaafjes!


Extra informatie

Verpakking
- 4 stuks herbruikbare wattenstaafjes van bamboe (2 voor reiniging en 2 om make up bij te werken)
- 1 bamboe bewaardoosje

Extra informatie

Verpakking
- 4 stuks herbruikbare wattenstaafjes van bamboe (2 voor reiniging en 2 om make up bij te werken)
- 1 bamboe bewaardoosje

Over de leverancier Blokzeep

Sofia en Jeroen, de oprichters van Blokzeep, zijn hun ondernemersavontuur aangegaan omdat ze vinden dat duurzame cosmetica een veel te kleine plek innemen in de markt. Voor hen is een plasticvrije badkamer heel gewoon, voor jou ook? Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen.

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dieproefvrij.

Onze verpakkingen zijn geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn. 

Alle zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot! Zo zorgt Blokzeep ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.

Herkomst Bamboe Herbruikbare Wattenstaafjes (4 Stuks) Inclusief Bamboe Doosje

Respect voor de natuur

Blokzeep gebruikt vrijwel uitsluitend natuurlijke ingrediënten en wil daarover transparant mogelijk zijn. Alle producten zijn dierproefvrij en vegan. Er worden parabenen en SLS gebruikt, de meeste producten zijn palmolievrij.

Respect voor de planeet

De verpakkingen zijn plasticvrij en cradle-to-cradle (circulair, recyclebaar). Er wordt minder CO2 uitgestoten doordat geen water, zoals bij vloeibare producten, wordt vervoerd.