Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Bamboe Zonnebril – Kaapstad

€ 44,99

Op voorraad

Kleur:

De unisex bamboe zonnebril Kaapstad is een duurzame en unieke zonnebril met lenzen van hoge...meer

De unisex bamboe zonnebril Kaapstad is een duurzame en unieke zonnebril met lenzen van hoge kwaliteit voor optimale bescherming.

Wat maakt deze bamboe zonnebril bijzonder?

We garanderen dat elk exemplaar uniek is omdat onze zonnebrillen gemaakt worden van bamboe. Elke bamboestengel heeft unieke houtnerven. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk van ieder montuur verschilt. De zichtbaarheid van deze houtnerven geeft de zonnebrillen een prachtige natuurlijke look.

Waarom is deze bamboe zonnebril goed voor mijn ogen? 

Onze bamboe zonnebrillen zijn voorzien van gepolariseerde lenzen van het type UV-400. Hoge kwaliteitsglazen voor een optimale bescherming tegen het felle zonlicht. Het laatste wat je wil is een bril die zwaar op je neus drukt. Daar hoef je je met deze bamboe zonnebril niet druk om te maken. Juist door het gebruik van bamboe, is ie zo licht als een veertje.

Hoe voorkom ik krassen op mijn bamboe zonnebril? 

De bril wordt samen met brillendoekje en opbergtasje geleverd in een bamboe koker. De koker is voor bescherming tegen stoten en krassen. 

Waarom “Kaapstad”

Op een bepaalde manier zijn de namen van steden die we hebben geselecteerd te linken aan duurzaamheid. Kaapstad was in 2018 in de ban was van “day zero”. Day zero was de dag waarop de stad door haar watervoorraden heen zou gaan en er dus geen water meer uit de kraan zou stromen. Doordat de waterconsumptie van de stad slonk van 700 miljoen naar 500 miljoen liter per dag is het gelukkig nooit zover gekomen. Het afwenden van day zero zorgde ervoor dat Kaapstad een boegbeeld voor waterbeheer is geworden.

Duurzame en diervriendelijke bamboe

Zoals veel van onze producten bestaat deze mooie zonnebril uit bamboe. Bamboe is om meerdere redenen ontzettend duurzaam. Zo is het de snelst groeiende plant ter wereld. Het type dat wij gebruiken, moso bamboe, groeit onder optimale omstandigheden tot wel één meter per dag. Daarnaast is de oorsprong en cyclus van een bamboeplant ook heel duurzaam. Het groeit namelijk niet uit zaadjes, maar uit één groot wortelstelsel. Door ten minste vijf-jaar-oude bamboe te gebruiken, blijft het wortelstelsel gezond en intact, en groeien er constant nieuwe takken uit. Het belangrijkste echter, is dat we geen bedreiging vormen voor de panda’s. Hun dieet bestaat namelijk voor ruim 90% uit bamboe. Maar gelukkig eten ze het liefst de blaadjes die dicht bij de grond groeien. Daarom valt hun keuze niet op moso bamboe. De blaadjes van deze soort groeien te hoog.

Zonnebril kopen zorgt voor meer bomen

Onderdeel van een groenere wereld sinds onze samenwerking met de International Association of Human Values (AIHV) en Eden Reforestation Projects (ERP) planten wij voor iedere aankoop een boom. Zij zijn operatief in 8 verschillende landen op drie continenten en hebben inmiddels al bijna 500 miljoen bomen op de teller staan. Met deze bamboe zonnebril draag je dus direct bij aan het herstel en behoud van bossen.

Productnr.: Bambo117403
Materiaal: Bamboe
Keurmerk:
Land van oorsprong: China
Lifestyle: Vegan
Extra informatie
  • Gepolariseerde UV-400 lenzen
  • Inclusief bamboe opbergkoker & lenzendoekje
  • Kleur lenzen: blauw of zwart

Over de leverancier The Bamboovement

De missie van The Bamboovement: al het plastic afval de wereld uit helpen door alledaagse wegwerpproducten te vervangen door producten van duurzaam bamboe.

De oprichter van The Bamboovement vertelt: ‘Tijdens een roadtrip in de zomer van 2018 door Zuid-Europa, was ik op een prachtig strandje in Galicië en moest tot mijn spijt constateren dat zelfs dát mooie plekje op de wereld bezaaid was met afval. Daarom besloot ik tot een dagelijkse beach clean-up. Met een groep mensen brachten we kilo’s plastic bijeen: lege flessen en vaten, touw in alle kleuren, kapot speelgoed…
Helaas troffen we ook een halfdode baby zeemeeuw aan, die we naar de strandwacht brachten. De strandwachter vertelde dat de maag van het beestje waarschijnlijk vol zat met plastic en dat meeuwen dat meestal niet overleven. We hebben het dier bij de strandwacht achtergelaten. Het is me niet bekend hoe het met hem is afgelopen.

Maar het arme zeemeeuwtje bracht wel mijn gedachten bij Simon uit Indonesië, wiens droom het is de wereld te verduurzamen met bamboe. Wat zou het mooi zijn als we door het gebruik van bamboe geen dierenleed meer veroorzaken, zoals bij die kleine meeuw.

Dat was de start van The Bamboovement. Met deze beweging wil ik door het daadwerkelijk aanbieden van alternatieven steeds meer mensen en organisaties inspireren en ertoe aanzetten onze alledaagse plastic producten waar we zo aan gewend zijn, te vervangen door producten van bamboe. Onze wereld heeft al die plastic gebruiksvoorwerpen namelijk absoluut niet nodig.

Daarom vervaardigen we een groeiende collectie handige vervangers van plastic producten, allemaal van FSC gecertificeerd bamboe van hoge kwaliteit.
Sluit je aan bij The Bamboovement!’

(Licentie The Bamboovement: FSC-C117418)

Over de producent Zoso Craft

Gelegen in Zhejiang, China, ook wel bekend als het hart van bamboe in China, werkt Martin met zijn familie en collega’s aan het duurzaam produceren van bamboe producten. Opgericht in 2007 als familiebedrijf, zetten ze zich nog continue in voor nieuwe innoverende producten die onze wereld een stukje schoner maken. Naast de fabriek staat een prachtig bamboe bos. Ze zeggen dat je er in het voorjaar het bamboe zelf kan horen groeien. Echt waar. Het MOSO bamboe wat gebruikt wordt voor veel producten kan namelijk tot wel één meter per dag groeien. 

Het familiebedrijf van Martin, Zoso Craft, is opgericht met als doel om huishoudens bekend te laten worden met duurzame, plastic-vrije producten die de wereld niet schaden. Daarom wordt alles geproduceerd volgens de FSC richtlijnen. Martin is constant op zoek naar het verder verduurzamen van hun producten. Zo zijn de haartjes van de bamboe tandenborstels altijd nog een obstakel geweest als het gaat om duurzaamheid. We zijn enthousiast met een nieuw alternatief dat ze hebben ontdekt. Namelijk Nylon 610. Dit is gemaakt van natuurlijke castor olie in plaats van aardolie. Het is nog niet helemaal biologisch afbreekbaar maar een mooie stap in de goede richting. 

Bij The Bamboovement zijn wij trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd met Martin en zijn team. Samen werken we aan het vervangen van plastic producten die onze wereld makkelijk kan missen. Daarom zijn wij blij met elk plastic product dat we kunnen vervangen met onze duurzame alternatieven.

Herkomst Bamboe Zonnebril – Kaapstad

Respect voor de natuur

De bamboe producten zijn FSC gecertificeerd (registratienummer CU-COC-828395-LZ). Bamboe groeit snel en neemt veel CO2 op.

Respect voor de planeet

De bamboeproducten zijn vrijwel geheel van natuurlijke materialen en daardoor 100% recyclebaar.