Gratis verzenden vanaf € 75,00
Just fair brands
14 dagen bedenktijd
Spaar automatisch fairpoints

Slinger viltballetjes per meter

Slinger viltballetjes per meter
Hoeveelheid Eenheidsprijs
t/m € 8,00
vanaf 4 € 6,40
vanaf 7 € 5,20
vanaf 11 € 3,20

Gratis verzending

Op voorraad

Deze viltballetjes van 100% schapenwol hebben onderdeel uitgemaakt van een wereldrecord...meer

Deze viltballetjes van 100% schapenwol hebben onderdeel uitgemaakt van een wereldrecord kralenrijgen. Duurzaamheid via hergebruik is een pijler van Straid. De kralen krijgen via deze weg een mooi tweede leven. De kralen zien er als nieuw uit.
Geschikt om prachtige accessoires van te maken. Van sleutelhanger, ketting en onderzetter tot poef of (wand)kleed.
Ze worden geregen geleverd. De kleuren variëren, afhankelijk van de wijze waarop is geregen. In een meter zitten ongeveer 50 vilballetjes.
De normale prijs van +/- ø 2 cm viltballen is 0,20 per stuk.

Deze aanbieding geldt 'zolang de voorraad strekt'.

Productnr.: Straid08250
Land van oorsprong: Nepal

Over de leverancier Creaid

Creaid is het creatieve label van Straid. Eerlijke materialen om zelf de mooiste creaties te maken. Dat geeft een dubbel goed gevoel!

Over de producent Natural Wool House

De naam zegt het al: wol vormt de basis voor een groot assortiment viltproducten. Een wollige onderneming, met een weinig lollige aanleiding. Oprichter Maheshwor was sociaal werker en ving verstoten vrouwen op. In de Nepalese cultuur verliezen gescheiden vrouwen de meeste rechten (helaas, de situatie verbetert wel langzaam maar zeker!), maar behouden vaak wel de plicht om hun kinderen op te voeden. Vaak zonder baan en dat maakt het bijzonder lastig.

De opvang is voor deze vrouwen tegenwoordig steeds beter geregeld. Maar opvang alleen is onvoldoende. Het opbouwen van een eigen, meer onafhankelijk bestaan, waarin ze hun kinderen een toekomst kunnen bieden, is hun grote wens. Werk geeft ze niet alleen een eigen inkomen, maar ook voldoening en vertrouwen. Voor Maheshwor de aanleiding om ze via het opleiden tot viltster een nuttige dagbesteding te bieden. Dat is hem gelukt en dat is zeker wel lollig!

Inmiddels werken er gemiddeld dertig vrouwen bij Masheshwor en zijn zakenpartner Kishor. Hun kwaliteitsproducten worden naar steeds meer landen geëxporteerd. We zijn er trots op dat we daaraan een bijdrage kunnen leveren en jou kennis kunnen laten maken met de wollige, duurzame, warme, decoratieve creaties van Natural Wool House.

Herkomst Slinger viltballetjes per meter

Respect voor de planeet

Deze viltballetjes zijn gebruikt voor het vestigen van een wereldrecord, maar zien eruit als nieuw. Daarom gunnen we ze een tweede leven.